به گزارش اکونا پرس،

 بیژن زنگنه در مراسم امضای قرارداد بهبود بازیافت، افزایش تولید و بهره‌برداری میادین نفتی آبان و پایدار غرب بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های زاروبژنفت روسیه و دانا انرژی ایران ضمن ابراز خوشحالی از امضای قرارداد مذکور در آخرین روزهای سال گفت: در این قرارداد بعضی از اتفاق‌ها اولین هستند. این قرارداد برای توسعه دو میدان مشترک نفتی در ایلام که در حال تولید هستند، امضا شده است و طرحی که انجام می‌شود برای افزایش تولید توسط تکنولوژی IOR است.

وی افزود: اگر این قرارداد اجرا نشود در طول ۱۰ سال ۲۸ میلیون از این دو میدان برداشت خواهد شد اما اگر اجرایی شود ۶۵ میلیون به برداشت از این میدان اضافه می‌شود و تولید از آن به ۱۰۵ میلیون بشکه می رسد. ۶۵ میلیون اضافه چهار میلیارد دلار سود برای کشور به همراه دارد.

وزیر نفت با بیان این که طرح توسعه میدان‌های آبان و پایدار غرب در یک منطقه نسبتا محروم است، اظهار کرد: در این قرارداد برای نخستین بار یک شرکت معتبر روسی برای توسعه میادین نفتی ایران حضور یافته است. البته پیش از این برای خرید خدمات فنی و نفتی با روس‌ها توسعه داشتیم اما این قرارداد نخستین قرارداد برای اجرای تولید نفت در قالب IPCاست و امیدوارم آخرین قرارداد نباشد.

زنگنه با تاکید بر این که مذاکرات برای امضای این قرارداد بسیار سخت بود، گفت: من به دو طرف تبریک می‌گویم. اگر سخت‌کوشی آنها نبود نمی‌توانستیم به نتیجه برسیم.

به گفته وی، مذاکرات با دیگر شرکت‌های روسی از جمله گازپروم نفت، تات نفت و... ادامه دارد.

وزیر نفت با اشاره به حضور یک شرکت ایرانی در قرارداد مذکور گفت: در این قرارداد یک شرکت E&P ایرانی حضور دارد و دومین قراردادی است که در قالب IPC امضا می‌شود.

زنگنه با تاکید بر این که افزایش بازیافت در این قرارداد مساله بسیار مهمی است، گفت: دوره این قرارداد ۱۰ ساله است و امیدواریم طی این ۱۰ سال راه‌حل‌های جدیدتری برای افزایش تولید پیدا کنیم.

وی در ادامه با اشاره به حمایت‌های مجلس شورای اسلامی از وزارت نفت گفت: امروز ظهر کار مجلس در سال ۱۳۹۶ تمام شد اما حضور تعدادی از نمایندگان مجلس نشان از توجه آنها دارد. البته مسیر طولانی وجود دارد که این قرارداد نافذ شود و چندین مصوبه باید برای آن اخذ شود.

وزیر نفتی با تاکید بر این که سال ۹۷ برای وزارت نفت سال پرکاری است، گفت: در این قرارداد بخش ساخت داخل بسیار پررنگ است و شرکت‌های ایرانی در بخش حفاری و قسمت‌های دیگر علاوه بر حضور ۲۰ درصدی شرکت دانا نقش پررنگی دارند.

زنگه در پایان اظهار کرد: امضای این قراردادها ریسک دارد که باید بپذیریم و خودم در راس همه ریسک‌ها را می‌پذیرم.