نظام مدیریت داراییهای فیزیکی در مناطق نفتخیز جنوب استقرار مییابد
نماینده مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از استقرار نظام مدیریت داراییهای فیزیکی در این شرکت خبر داد.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی نفتخیز، مهندس ماشااله فتاحینیا نماینده مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در استقرار نظام مدیریت داراییهای فیزیکی اظهار داشت: با توجه به ابعاد وسیع طرح و نیاز به ساختار سازمانی و بودجه، به منظور کاهش دوبارهکاری و کسب تجارب لازم، ابتدا این طرح به صورت پایلوت در شرکت بهرهبرداری نفت گاز مارون اجرا میشود.
وی درباره این طرح توضیح داد: نظامنامه مدیریت داراییهای فیزیکی صنعت نفت نخستینبار در سال ۱۳۹۳ بر مبنای مدل قابلیت اطمینان جان کمبل بهنام آپتایم(Uptime) از طرف معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری ادارة کل نظام مدیریت داراییهای فیزیکی وزارت نفت به مناطق نفتخیز جنوب و شرکتهای دیگر وزارت نفت ابلاغ شد.
وی افزود: مدیریت داراییهای فیزیکی(Asset Management) با محوریت نگهداشت بر مبنای چرخه عمر تجهیزات استوار بود و شیوهها و فعالیتهایی منظم و هماهنگ را برای سازمان از طریق مدیریت داراییها و سیستمهای داراییها و نیز هزینهها و محاسبه و تعیین ریسکها و عملکرد آنها را در طی چرخه عمر داراییها، با هدف تحقق برنامه استراتژیک سازمانی، بهطور بهینه و پایدار مدیریت میکند.
نماینده مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در استقرار نظام مدیریت داراییهای فیزیکی ادامه داد: دارایی شامل کارخانه، تجهیزات، اموال، ساختمانها، وسایل نقلیه نیروی انسانی، برنامهها وحتی داراییهای نامشهود مانند اعتبار، روحیه، مالکیت معنوی، حسن شهرت و هر دارایی که ارزش مشخص در سازمان دارد میشود.
وی گفت: روش uptime بیشتر روی فعالیتهای نگهداری و تعمیرات تمرکز داشت و در این راستا زمینه بسترسازی بخش نگهداشت تجهیزات با تقویت نرمافزار نگهداری و تعمیراتCMMS ادامه یافت با پیشرفت روشهای نوین الزامات نظام مدیریت دارایی در جهان مدل دیگری از مدیریت داراییهای فیزیکی بر اساس استاندارد ایزو ۵۵۰۰۰ و هماهنگ با آن از سوی موسسه مدیریت دارایی (IAM) تبیین و ارائه شد.
مهندس فتاحینیا ادامه داد: این موضوع که از طریق سازمانهای نظارتی پایش میشد، مورد بازنگری قرار گرفت و سند سیاستهای کلی و الزامات نظام مدیریت داراییهای فیزیکی به شماره MOP-AM-PAR-01 از طرف معاون مهندسی، پژوهش و فناوری تایید و اسفند ۹۸ از طرف وزیر نفت تصویب و ابلاغ شد که ماژولهای مورد ارزیابی مدل IAM به تعداد ۳۹ ماژول افزایش یافته و گسترش قابل توجهی نسبت به مدل uptime داشت.
وی با بیان اینکه بهمنظور هماهنگی و اجرای این نظامنامه کمیته راهبری در مناطق نفتخیز جنوب تشکیل شد اظهار داشت: اسستقرار نظام مدیریت داراییهای فیزیکی در شرکت مناطق نفتخیز جنوب با این وسعت نیاز به ساختار سازمانی و بودجه داشت لذا ابتدا برای کاهش دوباره کاری و کسب تجارب لازم شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون بهعنوان پایلوت انتخاب شد.
مهندس فتاحینیا در پایان گفت: با همکاری شرکتهای مشاور، نمایندگان شرکت نفت و گاز مارون و ستاد مناطق نفتخیز جنوب شرح کار استقرار نظام داراریی فیزیکی تهیه شد و در مرحله انتخاب مشاور است که بعد از استقرار و ارزیابی عملکرد آن در شرکت نفت و گاز مارون به عنوان پایلوت، برای سایر شرکتهای بهرهبرداری و مدیریتهای ستادی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر