معاملات بازار سرمایه در هفته جاری با افت شاخص کل به کانال های پایین تر آغاز شد و با بازپس گیری کانال های از دست رفته آن خاتمه یافت و در این مدت گروه های مختلف روزهای مثبت و منفی را پشت سرگذاشتند.

به گزارش اکوناپرس، در این هفته نیز اخبار مختلفی در خصوص ورود نقدینگی به بورس و پتانسیل های این بازار جهت رشد و سودآوری منتشر شد. در این هفته بازار ثانویه ارز پس از مدت ها کش و قوس آغاز به فعالیت کرد تا از این طریق اندکی از التهابات بازار ارز کاسته شود.

علاوه بر این، در این هفته جلسه معارفه شرکت پتروشیمی پارس جهت ورود به بورس تشکیل شد و مدیران ارشد این مجموعه وضعیت عملیاتی و سودآوری شرکت را تشریح کردند و در حالی که اهالی بازار سرمایه انتظار عرضه اولیه سهام "پارس" را در هفته جاری داشتند، برنامه عرضه اولیه شرکت پتروشمی غدیر در فرابورس اجرا شد و 10 درصد از سهام آن برای اولین بار در فرابورس با قیمت 170 تومان عرضه شد.

در جریان معاملات چهارشنبه هفته جاری زمزمه افزایش قیمت خودرو در میان اهالی بازار سرمایه شنیده شد و این موضوع سبب افزایش تقاضا در این گروه بویژه گروه سایپا شد. این در حالی بود که شایعه تعطیلی مجتمع پالایش نفت اصفهان سبب افزایش فشار فروش سهام در روند معاملات سهام آن شد و صف فروش بیش از هشت میلیون سهم بدون تقاضای خرید باقی ماند.

 بر اساس اطلاعات موجود، شاخص کل بورس که در اولین روز معاملاتی هفته در محدوده 111 هزار واحدی قرارداشت، در جریان معاملات هفته پس از ورود به کانال های پایین تر 108 و 109 هزار واحدی سرانجام در پایان هفته به مدار 112 هزار واحدی صعود کرد. در این مدت بورس متاثر از نوسانات متعدد گروه ها و شرکت های بورسی بازدهی منفی کمتر از یک درصدی را محقق ساخت.

از میان صنایع مختلف گروه فعالیت های کمکی به نهادهای واسط همچون بورس و فرابورس بازدهی مثبت 18 درصدی بدست آورد و به عنوان پربازده ترین گروه برگزیده شد. بعد از آن پیمانکاری صنعتی با بیش از 15 درصد بازدهی مثبت عنوان دومین گروه پربازده را به خود اختصاص داد و رتبه سوم به اطلاعات و ارتباطات با پنج درصد بازدهی مثبت اختصاص یافت.

در مقابل اما، گروه های استخراج ذغالسنگ و نیز کانی غیرفلزی هر یک با ثبت بازدهی منفی هفت درصدی عنوان کم بازده ترین صنایع را از آن خود کردند. پس از آن ها، گروه های محصولات کاغذی و بانک ها هر یک با تحقق بازدهی منفی بیش از چهار درصدی جزو صنایعی قرار گرفتند که بازدهی منفی بدست آوردند.

بر اساس این گزارش، در میان شرکت های مختلف بورسی شرکت های ویتانا، ساختمان اصفهان، مجتمع صنایع و معادن، سایر اشخاص بورس، نهادهای مالی بورس که نماد معاملاتی کلیه این مجموعه ها در بازار پایه فرابورس درج و معامله می شود، صدرنشین جدول پربازده ترین سهام شرکت ها شدند. در این رتبه بندی شرکت های سایپا آذین، فرابورس، محورسازان ایران خودرو، محور خودرو و بورس اوراق بهادرا قرار می گیرند.

11111111111111

این در حالی است که شرکت هایی همچون شیشه سازی مینا، پرمیت، بانک دی، صنایع پتروشیمی تخت جمشید، بانک حکمت ایرانیان جزو شرکت هایی که بیشترین افت ارزش سهام را تحربه کردند، معرفی شدند. در کنار آن ها، شرکت سیمان لارسبزوار، سرمایه گذاری نیروگاهی ایران، کاشی تکسرام،کارتن ایران و صنعتی و معدنی ذغالسنگ شمالشرق شاهرود در این رتبه بندی جای می گیرند.

2222222222222222222

در پایان این گزارش می افزاید، رتبه نخست نقدشونده ترین سهام به شرکت های فولاد مبارکه اصفهان، ذوب آهن اصهفان، سایپا و سرمایه گذاری سایپا اعطا می شود. همچنین در این هفته تعداد 9 میلیارد و 796 میلیون سهم طی 606 هزار دفعه معامله در بازار سرمایه شد و ارزش این حجم معاملات 24 هزار و 312 میلیارد ریال محاسبه می شود.