مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش:
خانواده ها برای کنترل بهداشت فردی کودکانشان با مدارس همکاری کنند
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش گفت: خانوادهها جهت جلوگیری از آلودگیهای انگلی در مدارس با کنترل بهداشت فردی کودکانشان با مدارس همکاری کنند.
حسن ضیاءالدینی با اشاره به آمار شیوع پدیکلوزیس (شپش) در کشورهای جهان، اظهار کرد: پدیکلوزیس شایعترین آلودگی انگلی در سراسر دنیا است که افراد در محلهای پرجمعیت به علت عدم توجه به بهداشت فردی و محیط به آن مبتلا شوند و امکان ایجاد اپیدمیهای بزرگ وجود دارد.
وی افزود: این آلودگی به دنبال تماسهای نزدیکبین فردی یا هنگامیکه افراد خانواده در فصل سرما برای تأمین گرما لباس زیاد میپوشند و بهصورت دستهجمعی زندگی میکنند، به وجود میآید و این آلودگی از شخصی به شخص دیگر سرایت میکند.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی بابیان اینکه پیشگیری از این آلودگی با ارتقای بهداشت فردی تمامی افراد جامعه صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: افزایش سطح آگاهی جامعه و رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی توسط افراد و خانوادهها از مهمترین راههای مقابله با این آلودگی است و استحمام سر و بدن و شست و شوی مناسب لباسها و لوازم شخصی از بهترین راههای کنترل پدیکلوزیس است.
ضیاءالدینی تصریح کرد: وظیفه معاینه و بررسی دانش آموزان در خصوص آلودگی به پدیکلوزیس در مدارس بر عهده مربیان بهداشت و آموزگاران است و چون تمامی مدارس مربی بهداشت ندارند، معلمان با آموزشهایی که درباره بیماریهای واگیردار و غیر واگیردار دیدهاند؛ این اهتمام را در مدارس خواهند داشت و دانش آموزان مبتلا را در صورت نیاز به بهورزان خانه بهداشت معرفی میکنند.
وی در ادامه گفت: بلافاصله بعد از مشاهده دانشآموز مبتلابه شپش سر، اقدامات مراقبتی ازجمله توصیههای لازم و آموزشهای خاص به دانشآموز و خانواده وی ارائهشده و برای پیگیری اقدامات درمانی، به شبکه بهداشت منطقه مربوطه معرفی میشود که در این مراکز نیز داروهای درمانی و نوع خاصی از شویندههای سر در اختیار دانشآموز مبتلا و خانواده وی قرار داده میشود.
ضیاءالدینی با اشاره به اینکه میزان شیوع در جهان در کودکان سنین ۴ تا ۱۲ سال است، اظهار کرد: میزان شیوع در کودکانی که در وضعیت اقتصادی و اجتماعی ضعیفتری قرار دارند، بیشتر است و مواردی همچون سطح پایین سواد والدین، موی بلند، عدم استفاده از متداول از شانه، فقدان حمام در منازل و دفعات کم استحمام میتواند از عوامل شیوع این آلودگی باشد.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی گفت: در مدارس راهنمای آموزشی مراقبت از پدیکلوزیس وجود دارد و درمان صحیح افراد بر اساس راهنمای کشوری و بررسی اعضای خانواده و پیگیری در دو هفته بعد انجام میگیرد و توصیه میکنم که مربیان بهداشت و آموزگاران با توجه به فصل شیوع این آلودگی بهطور منظم و هفتگی معاینه دانش آموزان را داشته باشند.
وی افزود: معلمان و مربیان بهداشت مدارس بررسیهای لازم را جهت پیشگیری و یا درمان دانش آموزان انجام و آموزشهای لازم را به خانوادهها ارائه میدهند اما نباید مسائلی مانند بهداشت فردی را فقط بر عهده مدارس گذاشت چراکه دانش آموزان خصوصاً در مقطع ابتدایی بخش زیادی از ساعتهای خود را در منازل سپری میکنند و لازم است تا خانوادهها در توجه به رعایت بهداشت فردی کودکان و آموزشهای آنان جدی باشند و اجازه ندهند تا فرزندان آنها با ابتلا به این انگلها و حضور در مدرسه و کلاس درس و تماس با سایر دانش آموزان کودکان دیگر مبتلا کنند.
ارسال نظر