مهدی شیخ در گفت و گو با اکوناپرس درباره تاثیر فرهنگی بافت فرسوده بر زندگی مردم افزود: به نظرم بعید است که بافت فرسوده درون شهری بتواند آثار فرهنگی بدی در زندگی مردم بگذارد، چراکه به هر شکلی که درآید از وضعیت موجود بهتر خواهد بود، خانه‌های موجود در بافت فرسوده خیلی کوچک بوده و به دلیل اینکه همه جزو ساکنان یک محله هستند و یکدیگر را می‌شناسند می‌توانند در بافت جدید هم با یکدیگر زندگی کنند.

وی ادامه داد: نوسازی بافت‌های فرسوده درون شهری با ساخت و سازهایی نظیر مسکن مهر بسیار متفاوت است، در مسکن مهر افراد از شهرها و محلات مختلف برای خرید خانه اقدام می‌کنند و بدون اینکه نسبت به هم شناختی داشته باشند، در این املاک ساکن می‌شوند که این موضوع به بروز ناهنجاری اجتماعی  دامن می‌زند.

شیخ درباره حضور دولت در نوسازی بافت فرسوده با برنامه ملی بازآفرینی شهری، اضافه کرد: حضور دولت در نوسازی قطعا می‌تواند موثر باشد ضمن اینکه باید اعتماد سازی شود تا مردم استقبال کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی‌ گفت: حضور دولت در نوسازی بافت فرسوده یک مزیت خوب است چراکه دولت نمی‌سازد و مردم و بخش خصوصی در سازندگی پیش قدم شده و مردم بدون هیچ دردسری در منزلی ساکن می‌شوند که می‌تواند به آنها احساس امنیت بدهد.

وی در پاسخ به این سوال که نوسازی بافت فرسوده می‌تواند فضای نشاط آوری به مردم القا کند؟ تصریح کرد: قطعا همینطور است، اگر در محله‌ها تردد داشته باشید حتما دیده‌اید که در برخی از محله‌ها مشکلات عدیده‌ای وجود دارد، بعضی از مناطق تهران که مناطق مرکزی بافت فرسوده‌اند فضای سبز کمی‌دارند، زمانی که بافت‌های فرسوده ترمیم شود امکان احداث اماکن جدید هم بیشتر می‌شود و در اینصورت می‌توان فضاهای سبز، ورزشی و تفریحی را نیز گسترش داد.

شیخ با اشاره به اینکه مجلس می‌تواند در اجرای طرح نوسازی به دولت کمک کند، افزود: مجلس می‌تواند نقش نظارتی در اجرای برنامه بازآفرینی داشته باشد تا مشکلی به وجود نیاید.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی‌گفت: در صورتی که بافت‌های فرسوده نوسازی نشوند یا برنامه نوسازی با مشکلی مواجه شود که اجرای طرح به عقب بیفتد، در زمان بروز حوادثی نظیر زلزله که می‌تواند آسیب زیادی به این بافت‌ها و مردم ساکن آنها بزند و اتفاق ناگواری رخ دهد، ما هیچ گاه نمی‌توانیم خودمان را ببخشیم.