برنامههای هفته معلم؛ دیدار فرهنگیان با رهبر انقلاب
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان با اشاره به دیدار فرهنگیان بسیجی با رهبر معظم انقلاب در این هفته گفت: چهاردهمین جشنواره علمی فرهنگیان بسیجی در ۱۲ محور برگزار شد.
به گزارش ،
حسن مرادی در نشست خبری تبیین برنامههای سازمان بسیج فرهنگیان به مناسبت هفته معلم اظهار کرد: نقش معلمان نه فقط در کلاسهای درس بلکه در تمام مکانهای مختلف قابل پیگیری است. هر جایی بخواهیم اثر تحولی مثبت رخ بدهد باید به نقش معلم و تربیت به عنوان یک نقش غیرقابل جایگزین اهمیت بدهیم، امام (ره) نیز میفرمایند اولین معلم خود خداوند است و انبیا الهی نقش اولشان معلمی بوده است چرا که به دنبال تربیت انسان بود اند و در یک کلام تاثیری که معلم در سرنوشت بشر میگذارد با هیچ چیز قابل مقایسه نیست.
وی افزود: نقش معلمی را شهید مطهری در سطح وسیع در جامعه ایفا کرد و به لحاظ تعلیمی و تربیتی نقشی که شهید مطهری در جامعه داشت دارای ویژگیهای متعددی است، نخست اینکه او به لحاظ تسلط بر اندیشه اسلامی جزو معدود افرادی است که دارای عمق در اندیشه اسلامی، فقه، فلسفه و عرفان است. ترکیب این مفاهیم و ارتباط دادن آن با نیاز جامعه را در کمترفردی میتوان مشاهده کرد. شهید مطهری در درک مسائل جهان جزو انسانهای موفق بود. ویژگی دیگرش این بود که هر جا ضرورتهای ایجاد نقش معلمی وجود داشت آن ضرورتها را درک و در اولویت قرار میداد.
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان درباره وظایف این نهاد گفت:بهترین زمان ظهور نقش بسیج در دوران دفاع مقدس بود که به بهترین شکل ظاهر شد و هر فردی تخصصی در تحلیل جنگ دارد قائل به این است آنچه معادله جنگ را تغییر داد پدیده بسیج و حضور نیروهای مردمی در دفاع مقدس بود. اما در مقاطع دیگر نیز شاهد نقش آفرینیهای بسیج هستیم مانند عرصه سازندگی که بسیج در مناطق محروم حضور پررنگی دارد. بخش سوم ماموریت ما در حوزه اجتماعی است، درباره کنترل آسیبهای اجتماعی سازمانهای مختلف دولتی نقش ایفا میکنند در این حوزه بسیج نیز در ابعاد گوناگون ورود دارد.
وی با اشاره به اینکه بسیج در حوزه آسیب مواد مخدر در محلهها و مناطق حضور دارد،افزود: سال گذشته 350 محل شناسایی شد که در حوزه مواد مخدر آسیب پذیری بیشتری داشتند برای سال جدید هزار نقطه شناسایی شده است و انتظار میرود که بسیج فرهنگیان در این نقاط به بحث آسیب پذیری دانش آموزان ورود پیدا کند تا این آسیبها را به حداقل برساند، در این زمینه با همراهی نهادهای مرتبط با آموزش و پرورش و همچنین ستاد مبارزه با مواد مخدر کارگاههایی را برای معلمان و مدیران مدارس این مناطق برگزار میکنیم.
مرادی تصریح کرد: در کنار هفته معلم ما هفته بسیج فرهنگیان را داریم که برنامههای مختلفی تدارک دیده شده است. اقتضائاتی که امروز به آن نیاز داریم در رویکرد جدید بسیج است. اردوهای جهادی و تقویت اقتصاد مقاومتی و ساخت مدارس در مناطق محروم مورد توجه بیشتری در بسیج است. امسال شعار سال مصرف کالای ایرانی است که امیدوارم مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
مرادی بیان کرد: امسال جشنواره علمی و فرهنگی بسیج فرهنگیان را داریم که در دوازده محور برگزار می شود. بر اساس ارزیابی در کمیته علمی، امسال نسبت به سال ای قبل شاهد تعالی بیشتری در کیفیت مقالهها بودیم و ویژگی جدیدی که جشنواره امسال دارد مشارک فعال برخی معاونتها و سازمانها بود.
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان تصریح کرد: پژوهشگاه معارف دفاع مقدس حصور فعالی در این جشنواره داشت. ما معتقدیم این جشنواره میتواند ارتقا بیشتری پیدا کند. همچنین امسال از 300 مقاله که به مرکز رسید 38 مقاله با توزیع سراسری به مرحله نهایی رسید.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در این هفته فرهنگیان بسیجی دیداری با مقام معظم رهبری برای تجدید میثاق و پیگیری مجددانه فرامین انقلاب اسلامی خواهند داشت،افزود: بحث تجدید میثاق فرهنگیان با شهدا در سراسر کشور روز پنجشنبه برگزار میشود.
مرادی با اشاره به نامگذاری این هفته از سوی بسیج فرهنگیان به نام «معلم فرهنگ ساز حمایت از کالای ایرانی» درباره روزشمار هفته معلم بیان کرد: روز دوازدهم اردیبهشت روز «معلم، ولایتمداری و سلوک مطهری»، سیزدهم «معلم و تکریم اجتماعی»، چهاردهم« معلم، توسعه اجتماعی حمایت از کالای ایرانی و انسجام ملی»، پانزدهم« معلم و پیشکسوتان تعلیم و تربیت» ، شانزدهم «معلم، مسئولیت پذیری و هدایت انقلابی»، هفدهم « معلم مرجعیت تربیتی و مولد سرمایه اجتماعی»، هجدهم« معلم و تکریم سازمانی» نامگذاری شده است.
وی محورهای چهاردهمین جشنواره علمی فرهنگی فرهنگیان بسیجی را اینگونه اعلام کرد: آموزش و پرورش مسیر پیشرفت کشور؛ الزامات و چالشها، معلم و تربیت نسل طراز شهید حججی؛ الزامات و راهکارها،سبک زندگی خانواده و نقش تربیتی آن در پرورش نوجوانان دفاع مقدس، چگونگی فرآوری محتوای فرهنگ دفاع مقدس متناسب با درج در کتب درسی، نقش آموزش و پرورش و معلم در کنترل با کاهش آسیبهای اجتماعی دانش آموزان، موانع و راهکارهای اجرای کامل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، چشم انداز نظام تعلیم و تربیت پس از اجرایی شدن سند تحول بنیادی، وظایف و مسئولیتهای آموزش و پرورش در تحقق تولید و اشتغال، نقش دانشگاه فرهنگیان در ارتقا نظام تعلیم و تربیت، چگونگی ایجاد عزم ملی برای ارتقای جایگاه آموزش و پرورش و در اولویت قرار گرفتن آن، آموزش تفکر محور در نظام تعلیم و تربیت کشور؛ چالشها، راهبردها و راهکارها و راهکارهای نهادینه سازی فرهنگ و تفکر بسیجی در نظام تعلیم و تربیت کشور.
ارسال نظر