شهردار تهران در بزرگداشت روز جهانی گردشگری در برج میلاد عنوان کرد:
برنامه ریزی برای حفاظت از ارزش های تاریخی پایتخت
شهردار تهران گفت: در طرح تفصیلی تهران، 6 هزار خانه تاریخی در پایتخت شناسایی شده بود که امروز این تعداد به هزار و 500 خانه رسیده است چراکه تعدادی از این بناها بر اثر توسعه کالبدی شهر از بین رفته است
به نقل از روابط عمومی برج میلاد، مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری صبح امروز(هشتم مهرماه) به میزبانی برج میلاد برگزار شد و در این مراسم مهدی سیف رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران ضمن تقدیر از فعالان عرصه گردشگری گزارشی از برنامه های این هفته در پایتخت کلانشهر تهران داد.
در ادامه این مراسم پیروز حناچی شهردار تهران ، با اشاره به پیشینه تاریخی تهران گفت: بیش از 200 سال از پایتخت شدن تهران میگذرد و این شهر از ظرفیتهای بیبدیلی برخوردار است. امروز ما نه فقط از تهران بلکه از پهنه جنوبی البرز صحبت میکنیم.
وی با بیان اینکه روز جهانی گردشگری فرصتی برای دیدن و شناساندن مزیتها و قابلیتهای تهران است، ادامه داد: اصفهان و تهران از ظرفیتهای مساوی از لحاظ ظرفیتهای گردشگری برخوردار هستند و حتی تهران در ابتدا، به جهت ارزشهای فرهنگی و تاریخی به اصفهان تنه میزد، اما به دلیل برخی بیتوجهیها و توسعه شهر، این فضا تحت تاثیر قرار گرفته است.
حناچی گفت: در طرح تفصیلی تهران، 6 هزار خانه تاریخی در پایتخت شناسایی شده بود که امروز این تعداد به هزار و 500 خانه رسیده است چراکه تعدادی از این بناها بر اثر توسعه کالبدی شهر از بین رفته است.
وی با بیان اینکه در این دوره از مدیریت شهری تمام تلاشمان این است که ارزشهای تاریخی را بشناسیم و آن ها را معرفی کنیم و ارزشهای معاصر را به ارزشهای قدیمی بیفزاییم، تاکید کرد: همه کشورها و شهرها تهران را با میدان آزادی میشناسند، اما حالا پل طبیعت هم به عنوان نماد تهران مطرح شد و امروز هم اراضی عباسآباد دارای رتبه در رنکینگ گردشگری شده است. تهران حداقل یک اثر دارای ثبت جهانی را در خود جای داده و ظرفیتهای بیشتری هم دارد، مهم این است که ما مدیران برنامهریزی کنیم و برای این شهر آرزوهای خوب داشته باشیم.
شهردار تهران در ادامه به مزیتهای گردشگری تهران اشاره کرد و گفت: کمتر شهری را میتوان یافت که مثل تهران با طی کردن فاصله کمی به طبیعت، یا با طی یک و ساعت و نیم راه به شنهای روان کویری برسید. تنوع اقلیمی یکی از مواهب تهران است.
حناچی با تاکید بر اینکه تهران از مشکل تمرکز رنج می برد، تصریح کرد: کلانشهرها همانطور که مشکلاتی دارند فرصتهایی برای اشتغال و گردش سرمایه هم ایجاد میکنند که یکی از تبعات این موضوع تمرکز است، اما کلانشهری موفق است که پیش از آنکه به مقیاس غیرقابل مدیریت دربیاید، با برنامهریزی و رعایت تعادل منطقهای این مشکل را حل کند.
شهردار تهران گفت: ما به دلایل مختلف درباره تهران دچار تمرکز هستیم و شهرداری تهران به تنهایی نمیتواند در حل این مشکل اثرگذار باشد و سیاست های عمومی همتاثیرگذار است. کاری که ما می توانیم انجام دهیم این است که ارزشهای باقی مانده تهران را شناسایی و برای آن ها برنامه ریزی کنیم که این کار هم اکنون در شهرداری تهران در حال انجام است.
حناچی عنوان کرد: باید در هفته گردشگری عناصری که به طور طبیعی ممکن است ما آن ها را نبینیم به مردم معرفی کنیم و در معرض دید عموم قرار دهیم، درواقع هر چیزی که به عنوان ارزش تلقی میشود حفاظت از آن واجب است.
شهردار تهران با بیان اینکه محور فرهنگی- تاریخی تهران هم در طرح جامع و هم طرح تفصیلی لحاظ شده است، گفت: این طرح که اکشن پلن های خاصی دارد در دستور کار شهرداری قرار دارد.
وی ادامه داد: کشور ترکیه مثل ایران از نفت برخوردار نیست، اما بر کشاورزی و سرمایهگذاری در صنعت گردشگری تمرکز کرده و محدوده تاریخی خود در شهر استانبول مانند میدان تقسیم را با پشتوانه گردشگری توسعه داده است. درآمدهای ناشی از گردش سرمایه گردشگری ترکیه از درآمدهای نفتی یک سال ما بیشتر است.
رئیس شورای شهر تهران: توسعه گردشگری راهکار مقابله با پروژه ایران هراسی است
محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز یکی از موانع اصلی جذب گردشگر در ایران را سیاهچاله بودن کشور به لحاظ زیرساختهای ارتباطی دانست.
وی ادامه داد: با چنین شرایطی توریست خارجی نمی تواند مانند سایر کشورهای هدف براحتی به خدماتی نظیر وسایل نقلیه، هتل، برنامه های فرهنگی وهنری و ... دست پیدا کند .
بگفته هاشمی، حوزه گردشگری یا توریسم، یکی از صنایعی است که با گذشت زمان بصورت تصاعدی در حال رشد است و بدلیل نیاز به کمترین میزان سرمایه گذاری جهت تامین شغل، افزایش امنیت و تبادلات فرهنگی و همچنین دیپلماسی عمومی، در کشورهای توسعه یافته جهان مورد بیشترین حمایت وتسهیل قرار می گیرد.
وی ادامه داد: این در حالی است که از نظر تعداد گردشگر و میزان دریافتی از صنعت توریسم در جایگاه مناسبی قرار نداریم.
محسن هاشمی همچنین یکی از موانع اصلی جذب گردشگر در ایران را سیاهچاله بودن کشور به لحاظ زیرساختهای ارتباطی دانست و افزود: توریست خارجی نمی تواند مانند سایر کشورهای هدف براحتی به خدماتی نظیر وسایل نقلیه، هتل، برنامه های فرهنگی وهنری و ... دست پیدا کند.
وی محدودیتهای ایدئولوژیکی را از دیگر موانع جذب گردشگر در کشور برشمرد و این موضوع را قابل بحث توسط دستگاههای مسئول و فقها دانست که ما جهت تقویت صنعت گردشگری، در مورد صنعت توریست چه راهکاری می توانیم ارائه کنیم؟
رییس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: البته موانع داخلی ما مربوط به توریستهای خارجی نیست، یکی از مسایل ما در هتلینگ و اقامت گردشگران داخلی، مساله احراز نسبت است در حالیکه به لحاظ انتظامی و امنیتی و قضایی، ما در مورد احراز هویت الزام داریم نه احراز نسبت، و زمانی که ما بدلیل مصالح صنعت گردشگری و اقتصاد ملی، مهر ورود و ویزا را از فرایند ترددات به کشور حذف می کنیم، چرا نباید در مورد احراز هویت بجای احراز نسبت، نتوانیم تصمیم بگیریم.
وی ادامه داد: با توجه به کاهش ارزش پول ملی و منویات مقام معظم رهبری که سفرهای خارجی بی دلیل را در این شرایط ارزی، به مصلحت نمی بینند ما می توانیم از طبیعت و زیرساختها وامکانات موجود در کشور برای جایگزینی سفرهای گردشگری داخلی بجای خارجی استفاده کنیم و این موضوع نیاز به کاهش هزینه های اقامت و تسهیل در گردشگری داخلی دارد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: بهرحال تهران با دارا بودن بخش قابل توجهی از 200 هزار تخت اقامتی در کل کشور و جاذبه های توریستی وطبیعی، بخصوص هتلهای سه ستاره و بالاتر می تواند نقش مهمی در جذب گردشگران ورودی و داخلی ایفا کند که نیازمند اراده جدی است.
محسن هاشمی در ادامه توسعه صنعت گردشگری را یکی از بهترین مصادیق ایجاد اشتغال، مقاوم کردن اقتصاد و ارتقا امنیت ملی دانست و تاکید کرد: ما برای مقابله با تهدیدات خارجی و پروژه ایران هراسی بیش از گذشته به توسعه این صنعت نیاز داریم.
رییس شورای اسلامی شهر تهران از آمادگی مدیریت شهری جهت حمایت وتسهیل توسعه صنعت گردشگری در تهران خبر داد و گفت: البته این مهم مشروط به این است که فعالیتها شفاف باشد و سایر فعالیتهای اقتصادی در پوشش و با استفاده از تسهیلات و حمایتهای حوزه گردشگری صورت نگیرد.
حناچی گفت: ایران و تهران جزو 10 جاذبه گردشگری اول در دنیا هستند و این را باید به عنوان ظرفیتهای آتی کشور چه در سند چشم انداز و چه در اسناد بالادستی دیگر بیینیم. ما هم در شهرداری کلانشهر تهران این را به عنوان یکی از دستورهای اداره شهر تهران مورد توجه قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه در اسناد بینالمللی به موضوع توسعه گردشگری به عنوان یکی از محورهای اصلی تاکید شده است، خاطرنشان کرد: این موضوع باید مورد توجه همه مدیران در سطح کشور باشد. تمام تلاش ما در شهرداری هم این است که تهران را به جاذبه ای به عنوان مقصد گردشگری تبدیل کنیم تا همه شهروندان از مواهب آن برخوردار شوند.
در پایان این مراسم از فعالان عرصه گردشگری کشور به ویژه افرادی که نقشی در رونق گردشگری پایتخت داشتند، تقدیر و تشکر شد.
ارسال نظر