به گزارش اکونا پرس،

در این رویداد به سرپرستی جمال رحمتی بسیاری از چهره‌های مطرح این عرصه به اجرای ایده‌های خود پرداختند. احمد عربانی، بهمن عبدی، جواد علیزاده، فیروزه مظفری، بهرام ارجمندنیا، سعید نوروزی، شهرام شیرزادی، محمدرضا ثقفی، حسین صافی و امین منتظری از هنرمندان حاضر در این کارگاه بودند. 

* تهران به اندازه قدیم چشم نواز نیست

احمد عربانی در حاشیه‌ کارگاه یک روزه‌ی کارتون و کاریکاتور گفت: کاریکاتور، با توجه به رویکرد انتقادی‌اش می‌تواند بسیاری از مسائل را بازگو کند. این‌که می‌گویند بعضی از کاریکاتورها اندازه‌ی چند کتاب به ادم بینش می‌دهند اصلا اغراق نیست.

این کاریکاتوریست برجسته هم‌چنین با اشاره به مسئله درختکاری درباره‌ی وضعیت فضای سبز تهران افزود: تهران روزگار قدیم نه چنین ساختمان‌های سر به فلک کشیده ای داشت و نه چنین آلودگی‌ای. با افزایش جمعیت فضای سبز چندان که باید افزایش پیدا نکرده است. یک ارزنی است در مقابل اقیانوس ساختمان‌ها. می‌بینید که سر هر چهارراه یک آسمان‌خراش سر بلند کرده است. این غلط است؛ معلوم است که تراکم خریده و رفته است بالا. تهران متاسفانه به اندازه قدیم چشم‌نواز نیست. 

• برپایی چنین کارگاه هایی فضا را تلطیف می کند

جواد علیزاده، کاریکاتور را یک هنر چندوجهی برشمرد و به عنوان یک ابزار فرهنگی در حوزه‌ی آموزش واجد اهمیت تلقی کرد. او درباره برگزاری چنین کارگاه‌هایی گفت: با توجه خشونت موجود در جامعه و رقابت‌های سیاسی که همه‌جا را فرا گرفته، برپایی چنین کارگاه هایی واقعا می‌تواند گوشه‌ی کوچکی از فضا را تلطیف کند.
 

این هنرمند درباره ضرورت گسترش فضای سبز و درختکاری نیز اضافه کرد: شهرها هرچه بزرگتر می‌شوند برای مقابله با آلودگی هوا به فضای سبز بیشتری نیاز دارند. معتقدم که شهرداری تهران در این‌باره مثبت عمل کرده است. 

• تاکید بر اهمیت و ضرورت فرهنگسازی با زبان هنر

 

بهمن عبدی حمایت شهرداری تهران از چنین ایده‌هایی را موثر دانست و در این باره گفت: ضرورت چنین برنامه‌هایی در نقش فرهنگ‌سازی آن است. فقط که نباید ساختمان ساخت و تونل زد. می‌شود درخت کاشت و از طرفی هم فرهنگ نگه‌داری آن را آموزش داد. 

این هنرمند اضافه کرد: زمانی بود که در سطح شهر گل نمی‌کاشتند چون مردم می‌کندند و به خانه می‌بردند. اما امروز این اتفاق خیلی بعید به نظر می‌رسد. بنابراین باید به ضرورت فرهنگ‌سازی آگاه بود و برای آن هزینه کرد. 

• تقدیر از شهرداری برای حمایت از هنر کاریکاتور

محمدرضا ثقفی نیز برگزاری چنین فضاهایی را فارغ از نقش‌ فرهنگ‌سازی در حمایت از هنر کاریکاتور بسیار ضروری تلقی کرد. او در این‌باره گفت: معمولا در همه‌جای دنیا از کاریکاتور حمایت می‌شود و چه خوب که این‌جا هم چنین اتفاقی افتاده است.

ثقفی تاکید کرد: هنر انتقادی موجود در کاریکاتور می‌تواند بسیاری از حرف‌ها را که در سطح جامعه وجود دارد و کسی که به صرافت گفتن‌اش نمی‌افتد، در لفافه بازگو کند.