دکتر «حجتالله ایوبی» دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران:
پرونده ثبت جهانی «هورامان» برای ما از اهمیت ویژه و فوقالعادهای برخوردار است
منصور جهانی ـ دکتر «حجتالله ایوبی» دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران در مورد ثبت جهانی «هورامان» در یونسکو گفت: پرونده ثبت جهانی «هورامان» برای ما از اهمیت ویژه و فوقالعادهای برخوردار است؛ امیدواریم که گردشگران فرهنگی و علاقمندان از نقاط مختلف جهان، به این منطقه، سرازیر شوند و این جاذبههای زیبای ما را ببینند.
دکتر «حجتالله ایوبی» دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران در گفتوگوی اختصاصی در مورد ثبت جهانی «هورامان» بهعنوان بیستوششمین میراث ملموس کشور ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو گفت: در بین پروندههای مختلفی که از طرف ایران، برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو داشتیم و در حال حاضر هم داریم؛ پرونده ثبت جهانی «هورامان» برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است به دلیل که، منطقه اورامانات جزو مناطق بیمانند ایران بزرگ و ایران عزیز است و منطقهای است که دو استان مهم کشور از جمله؛ استانهای کُردستان و کرمانشاه را به هم پیوند میدهد و از طرفی ادامه پیدا میکند و ایران ما را به کشور عراق وصل میکند.
وی همچنین گفت: با توجه به سابقه تاریخی، تمدنی و فرهنگی استانهای کُردستان و کرمانشاه و بهویژه، این محور بیمانند و بینظیر، برای ما ثبت جهانی اورامانات، فوقالعاده حائز اهمیت بود؛ از همه کسانی که دستاندرکار این ماجرا بودند و زحمت کشیدند، تشکر ویژه داریم. از همتی که خود مردم منطقه اورامانات کردند و بهخصوص همت خاص و ویژه اهالی هنر، که باز هم برای چندمین بار، در یک تجربه کاملا نو و ایرانی به کمک دستگاههای زیربط از جمله؛ وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران آمدند؛ از همه آنها برای کمک به ثبت جهانی و برگزاری نمایشگاه گروهی عکس «اورامان: دامان آسمان» و دیگر کار فرهنگی و هنری نهایت تشکر و سپاس را دارم.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران در ادامه سخنانش در مورد تأثیر ثبت «هورامان» در فهرست میراث جهانی یونسکو گفت: نخستین فایده این ثبتها این است که افکار عمومی را نسبت به اهمیت این محور آگاه میسازد و در درجه اول هم ساکنان این منطقه، توجه ویژهای پیدا میکنند و بهخوبی متوجه میشوند در جاییکه سکونت دارند؛ این میراث بشری است و همه بشریت، این میراث را از آن خودشان و متعلق به خودشان میدانند. بنابراین خود مردم در حفظ و نگهداری آن کوشا خواهند بود. در واقع، این مهمترین دستآورد این ثبت جهانی است.
وی در ادامه افزود: دستاورد دیگر این است که به هر حال، اهالی فرهنگ و کسانی که علاقمند هستند از نقاط مختلف دنیا توجهشان به عظمت ایران باشکوه و زیبا بیشتر میشود. امیدوار هستیم که ثبت جهانی چشمانداز فرهنگی «هورامان» (اورامانات) باعث بشود که گردشگران فرهنگی و علاقمندان از نقاط مختلف جهان، به این منطقه و دیگر مناطق کشورمان سرازیر بشوند و این جاذبههای زیبای ما را ببینند و با سبک زندگی و فرهنگی ایرانی و اسلامی ما آشنا بشوند.
دکتر «حجتالله ایوبی» در پایان این گفتوگوی اختصاصی تأکید کرد: از طرف دیگر، ما یک محور گردشگری را در کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران تعریف کردهایم که از تهران و همدان آغاز میشود و به کرمانشاه و کُردستان میرسد و از اینکه اورامانات هم در این محور گردشگری جای دارد؛ باعث خوشحالی ماست و فکر میکنم که محور گردشگری غرب کشور، رونق بیشتری پیدا خواهد کرد.
ارسال نظر