به گزارش اکونا پرس،

سیدصادق موسوی دبیر سی‌و‌هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌ کوتاه تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه AFP گفت: برای نخستین بار است که جشنواره بین‌المللی فیلم‌ کوتاه تهران این افتخار را دارد که بعد از تأیید آکادمی اسکار به عنوان تنها جشنواره «اسکار کوالیفاید» در ایران برگزار شود. سی و هشت سال از عمر این جشنواره می‌گذرد و در آسیا هفتمین کشوری هستیم که به عنوان جشنواره «اسکار کوالیفاید» معرفی شدیم و در میان کشورهای مسلمان هم بعد از مصر و ترکیه، سومین کشوری هستیم که مورد تأیید آکادمی اسکار قرار گرفتیم و بابت این اتفاق مهم، خوشحالیم و به آن افتخار می‌کنیم.   

دبیر جشنواره سی‌و‌هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ کوتاه تهران در مورد اهمیت و جایگاه «اسکار کوالیفاید» گفت: اهمیت این اتفاق، این است که ما فیلم برنده جایزه بزرگ بخش مسابقه «سینمای بین‌الملل» را به آکادمی اسکار معرفی می‌کنیم. جشنواره بین‌المللی فیلم‌ کوتاه تهران در دو بخش مسابقه ملی و بین‌الملل برگزار می‌شود ولی تنها فیلم‌هایی که در بخش رقابتی بین‌الملل حضور پیدا می‌کنند این فرصت برای آنها فراهم می‌شود که به اسکار معرفی شوند. امسال 59 فیلم از کارگردانان 31 کشور جهان به همراه 5 فیلم از کارگردانان ایرانی در این بخش به رقابت می‌پردازند. امسال از 128 کشور جهان 6402 فیلم به جشنواره ما ارسال شده بود. 

وی در جواب سوال خبرنگار ارشد خبرگزاری فرانسه که پرسید چگونه جشنواره بین‌المللی فیلم‌ کوتاه تهران به تأیید آکادمی اسکار در آمد؟ گفت: در حقیقت ما توانستیم همه مستندهای 37 دوره برگزاری این جشنواره، کاتالوگ‌ها، حضور کارگردانان سرشناس، اساتید و جوایزی که به برندگان بخش‌های مختلف جشنواره اهدا کرده بودیم را جمع‌آوری کنیم و آن را به آکادمی اسکار ارائه دادیم، ولی به دلیل اینکه تنها جشنواره رایگان در میان 130 جشنواره‌ معتبر فیلم کوتاه در جهان هستیم؛ در مرحله نخست، مورد تأیید آکادمی قرار نگرفتیم چون در اصل، اسکار جشنواره‌های رایگان را مورد ارزیابی قرار نمی‌دهد ولی بعد از اینکه برای آنها توضیح دادیم که به دلیل تحریم‌ها، مشکلات انتقال پول برای ما وجود دارد و بعد از طی فرایند طولانی و بررسی دقیق آنها، مورد تأیید آکادمی اسکار قرار گرفتیم. 

سیدصادق موسوی در پایان سخنانش تأکید کرد: در واقع، جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تنها جشنواره رایگان مورد تأیید آکادمی اسکار است و از نظر من، این یک دستاورد بزرگ در حوزه دیپلماسی فرهنگی است؛ ما فکر می‌کنیم که فرهنگ و هنر فراتر از همه امور قرار می‌گیرد.