رئیس کمیته ملی المپیک در همایش کرونا و ورزش:
با ظهور کرونا پدیده انسانگرایی جانشین قدرت سخت می شود
همایش کرونا و ورزش توسط کمیسیون فرهنگی کمیته ملی المپیک و با حضور دکتر صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک؛حجت الاسلام نقویان رئیس کمیسیون فرهنگی، مجید کیهانی عضو هیأت اجرایی و منتقمی مشاور رئیس، فرخی رئیس حراست کمیته ملی المپیک و جمعی از معاونین،روسای فدراسیون ها،مدیران و مسئولان فرهنگی ورزشی و غیر ورزشی صبح امروز در سالن استاد فارسی برگزار شد.
دکتر صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک در ابتدای این همایش به بیان توضیحاتی در خصوص پیامدهای مثبت و منفی شیوع کرونا پرداخت.
وی با بیان اینکه کرونا باعث تقویت همگرایی ملی و همزاد پنداری در جامعه شده است گفت: پدیده منحوس کرونا ضمن خلق گفتمانی جدید در جوامع، همه قدرت ها در سطح منطقه ای و جهانی را به چالش کشیده است، کاری که در توان هیچ قدرتی نبود.
رئیس کمیته ملی المپیک ضمن اشاره به مجاهدت مدافعان سلامت گفت: شیوع این ویروس، نگاه و ذهنیت اجتماعی را در خصوص سلامت تقویت کرد. سبک زندگی در کشور و منطقه دستخوش تغییر شده است و به نظر می رسد ضمن حرکت به سمت آشتی جهانی، کرونا باعث کاهش قدرت حاکمان مستبد خواهد شد.
وی استیصال قدرت های بزرگ در مقابل کرونا را از نشانه های عدالت خداوندی عنوان کرد و ابراز داشت با ظهور کرونا، پدیده انسانگرایی جانشین قدرت سخت می شود.
دکتر صالحی امیری در ادامه افزود: از نکات مثبت کرونا این است که شیوع این ویروس به ما آموخت از سکوی قهرمانی به سکوی پهلوانی فکر کنیم چراکه مقصد اصلی، فضیلت و مرام پهلوانی است.
وی با بیان این موضوع که علیرغم تهدیدهای جدی که کرونا داشت ما با فرصت های خوبی مواجه شدیم گفت: در عرصه ورزش هم با چند پدیده جدی طرف هستیم. همه رویدادهای ورزشی که طی قرن گذشته از جایگاه بالایی در بین اهالی ورزش برخوردار بود دستخوش تغییر شده است که نمونه بارز آن تغییر در تاریخ برگزاری بازی های المپیک 2020 بود.
افزایش خطرات زیست محیطی، رشد فناوری های نوین، احیای با هم بودن و با هم زیستن، تغییر سبک عبادت، گسترش پدیده شوم فقر، گسترش شکاف طبقاتی و حاشیه نشینی، تأثیر منفی بر مشاغل، کاهش توریست فرهنگی و اقتصادی، اختلالات جسمی و تغییر سفره خانواده ها از پیامدهای فرهنگی، روانی، اقتصادی، سیاسی، مذهبی و فقهی بود که به گفته دکتر صالحی امیری در بستر زمانی کوتاه مدت با پیامدهای منفی و در بستر زمانی بلند مدت با پیامدهای مثبت آن مواجه خواهیم بود.
دکتر مهرداد عربستانی رئیس انجمن انسان شناسی و عضو هیأت علمی گروه انسان شناسی دانشگاه تهران از دیگر سخنرانان این همایش بود که با بیان توضیحاتی، تأثیرات کرونا در ورزش را از سه منظر سلامت، رویدادهای ورزشی و صنعت ورزش مورد بحث قرار داد.
همچنین دکتر داریوش رحمانیان عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه تهران و مدیر مسئول نشریه مردم نامه به خصوص مبحث تاریخ کرونا و دکتر حسین مجتهدی رئیس مرکز خدمات روان شناختی سیاووشان و عضو گروه روانشناسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی کرونا را از منظر روان پژوهی مورد بررسی قرار دادند.
سپس جلسه بصورت پرسش و پاسخ ادامه و خاتمه یافت.
ارسال نظر