به گزارش اکونا پرس،

تمامی انواع بیمه در ایران بازار نسبتا خوبی را از آن خود کرده اند، اما آن چه که به تازگی و تنها در طی چند سال اخیر در بازار بیمه کشور جای خود را باز کرده، بیمه عمر است، بیمه عمر سهم زیادی از بازار بیمه کشورهای اروپایی و امریکایی را در اختیار دارد و ایران به دلیل عدم توسعه و یا فرهنگ سازی در آن بازار بکری برای توسعه بیمه عمر به حساب می آید.

بیمه عمر در ایران روز به روز بازار خود را گسترده تر می کند، بیمه عمر از انواع بیمه های زندگی به حساب می آید، این نوع بیمه با هدف تامین آینده برای افراد تشکیل شده است، انواع بیمه های عمر شامل بیمه عمر زمانی، بیمه تمام عمر، بیمه عمر تامین آینده فرزندان، بیمه عمر مانده بدهکار و بیمه عمر و پس  انداز هستند. آن چه که امروزه بسیار مورد توجه بوده و بازار گسترده تری دارد بیمه عمر از نوع پس انداز است در این نوع بیمه که در واقع کامل ترین نوع بیمه در جهان به حساب می آید، شخص در ازای پرداخت های ماهانه خود را برای مدت مشخص بیمه می کند و چنان چه فرد در خلال روند بیمه فوت شود، سرمایه وی به علاوه ارزش اندوخته بیمه نامه به بازماندگان فرد می رسد و چنانچه پس از اتمام قرارداد بیمه فرد در قید حیات باشد، سرمایه بیمه نامه به علاوه ذخیره مورد نظر و همچنین سرمایه ایجاد شده از محل مشارکتی که با شرکت بیمه ای ایجاد شده طی اقساط ماهانه برای فرد واریز می شود.

بیمه عمر سرمایه گذاری به دلیل اینکه پس از مدت مشخص که البته این مدت به سلیقه فرد انتخاب می شود، منجر به بازگشت سرمایه فرد خواهد شد، این نوع بیمه عمر ریسک عدم اطمینان از آینده را برای فرد کاهش می دهد و اطمینان به آینده برای فرد آرامش را به ارمغان خواهد آورد. با این حال این نوع بیمه به دلیل اینکه هنوز در ایران نیاز به رشد دارد دارای انتقاداتی است که باید مطرح و رفع شود از جمله این انتقادات می توان به موضوعاتی اشاره کرد که در بیمه عمر و در کشور قرار دارد.

با وجود اینکه مزایای زیادی در خصوص بیمه عمر وجود دارد و به بیان دیگر مزایای آن بیش از معایب آن است، گفتن از معایب می تواند رفع آن را آسان تر نماید. یکی از این موارد فسخ قرارداد زیر یک سال است که در صورت فسخ قرارداد زیر یکسال پوشش های بیمه ای به فرد تعلق نمی گیرد، همچنین اگر زیر 5 سال اقدام به فسخ قرارداد بشود، پوشش های بیمه ای از میزان پرداختی های بیمه گذار کمتر است.

از جمله دیگر مواردی که باید به آن اشاره کرد، این است که شرکت های بیمه با جذب کارشناس بیمه عمر اقدام به بازاریابی برای جذب سرمایه گذار می کنند، این افراد نیز تحت آموزش برای یادگیری قرار می گیرند، اما گاهی این زنجیره طولانی شده و برای آن که درآمد بیشتری توسط کارشناس یا همان بازاریاب بیمه ای کسب شود، این افراد نیز اقدام به روش های مختلف دلالی می کنند، کارمزدهایی که این دلالان برای جذب سرمایه گذار بیمه عمر دریافت می کنند گاهی غیر معمول و غیر عرف است، که این موضوع از معایبی است که مسیر سرمایه گذاری بیمه عمر را تهدید می کند.

در ادامه باید تذکر داد که در برخی از شرکت های بیمه دیده شده که کارشناس بیمه عمر برای واریز وجوه سرمایه گذار بیمه عمر، شماره حساب شخصی خود را می دهد، این موضوع می تواند موجبات پولشویی را فراهم آورد و لازم است که شرکت های بیمه ای ایران نسبت به رفع این موضوع نیز طی مراحل اساسی اقدام نمایند.

با وجود تمام انتقادات و معایبی که بر بیمه عمر در کشور وجود دارد، این نوع بیمه به شدت برای شرکت های بیمه می تواند سودده و درآمدزا باشد، اما استقبال کم برخی از شرکت های بیمه ای متضاد با هدف توسعه بیمه گران است، شرکت های بیمه ای در بازار سرمایه با حجم کم معاملات رو به رو هستند، این سهم ها از کمبود و حتی نبود نقدینگی رنج می برند، از جمله شرکت های بیمه ای که با حجم معاملات بسیار کم در بازار سرمایه و بر روی تابلوی بورس مواجه اند می توان به بیمه پارسیان اشاره کرد، این نماد بیمه ای حجم معاملات بسیار کمی را در تابلوی بورس دارد که دلیل آن می تواند درآمد کم و یا سوددهی دور از انتظار این شرکت بیمه ای است. سهامداران این شرکت نارضایتی زیادی از این مجموعه و شیوه درآمدزائی آن دارند، بیمه عمر و نحوه درآمدزائی آن برای شرکت های بیمه ای می تواند بیمه ها را از وضعیت فعلی رها کند و توسعه آن شیوه ای نوین در درآمدزائی شرکت ها ایجاد نماید.