به گزارش اکونا پرس،

 در ماه‌های گذشته این‌گونه اعلام شد که رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز راهی نهاد دیگری شده و بر همین اساس حداقل به شیوه سابق در این ستاد فعالیت ندارد. البته همراه با این اتفاق سخنگوی این ستاد و مدیر روابط عمومی نیز از این مجموعه به بخشی دیگر نقل مکان کردند اما گاه عنوان می‌شد که این افراد فعالیت‌های خود را به شکل مشاور در ستاد ادامه می‌دهند.

اما امروز پس از چند ماه حاشیه و بلاتکلیفی به هر صورت با حضور وزیر کشور رئیس جدید این ستاد به طور رسمی معرفی شد.

سید رضا رحمانی فضلی که پیش از این گفته بود رئیس‌جمهور برای مدت دو تا سه ماه او را مسئول ستاد قاچاق کرده و در روزهای آینده فردی را به عنوان رئیس این ستاد معرفی خواهد کرد، در مراسم معارفه اظهار کرد: به واسطه لطفی که رئیس‌جمهور به من داشتند، این کار به بنده محول شد.

وی نیز به گفته خود پس از چند ماه در نهایت قائم مقام خود در ستاد مبارزه با مواد مخدر را با تجربه ده‌ها سال کار برای تصدی این پست انتخاب کرد.

البته رحمانی‌ فضلی در صحبت‌های خود به این نکته هم اشاره کرد که چهار سال پیش زمانی که در مراسم معارفه رئیس قبلی ستاد مبارزه با قاچاق حاضر شده، این‌گونه عنوان کرده است که امیدوار است این ستاد به دست این مدیر تعطیل شود؛ چراکه وجود قاچاق در کشور نشانه نوعی بیماری است و اگر نهادها و بخش‌های مختلف کار خود را به درستی انجام دهند، نیازی به وجود چنین ستادی نخواهد بود.

وزیر کشور در بخشی از صحبت‌های خود نیز به رفاقتی که با رئیس سابق ستاد مبارزه با قاچاق داشت، اشاره کرد و گفت: با آقای حقیقی دل من آرام بود و رفاقتی میان ما وجود داشت و کار خوب انجام می‌شد.

البته رحمانی فضلی با وجود تمام این تفاسیر و کاهش ۵۰ درصدی حجم قاچاق اشاره کرد و گفت: امیدواریم با روی کار آمدن رئیس جدید، این رقم به صفر برسد.

علی مویدی خرم‌آبادی، رئیس جدید این ستاد پس از معارفه به صحبت پرداخته و استارت کار خود را با سخنانی جنجالی زد. وی در صحبت‌هایش اظهار کرد: برخی از صحبت‌ها از سوی آقای وزیر مطرح نشد و شاید ایشان نخواستند این صحبت‌ها را مطرح کنند.

او در عین حال گفت: آقای رحمانی‌فضلی به من گفته‌اند که برای حضور در این بخش باید یقه گرفت. ما نه‌ تنها یقه می‌گیریم، بلکه حتی پیراهن هم پاره می‌کنیم.

وی علاوه بر این صحبت‌ها همچنین تأکید کرد که روند مبارزه با قاچاق در سال‌های گذشته به‌گونه‌ای بوده که اکنون نه‌ تنها این وضعیت با شرایط مطلوب فاصله دارد بلکه با حد نسبی هم فاصله دارد.

البته این صحبت تنها از سوی رئیس جدید مطرح نشد و حبیب‌الله حقیقی، رئیس سابق ستاد مبارزه با قاچاق هم از وجود فاصله با وضعیت مطلوب خبر داد.

همچنین از سوی تمام سخنرانان بر این نکته تاکید شد که برای مبارزه با قاچاق، لازم است تمام دستگاه‌های مرتبط همکاری لازم را داشته باشند.

با تمام این صحبت‌ها، در سال‌های گذشته مبارزه با قاچاق به‌گونه‌ای بوده که هنوز کالای قاچاق به وفور در بازارها دیده می‌شود، حتی نمایندگان مجلس هم بر این نکته تاکید دارند که اگر حجم قاچاق کالا به ۵۰ درصد کاهش یافته باشد، باید اثرات آن را در زندگی مردم مشاهده کرد اما سیدرضا رحمانی‌فضلی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که با وجود صحبت‌های او مبنی بر کاهش ۵۰ درصدی حجم قاچاق معاون او و رئیس جدید ستاد قاچاق تاکید دارد که هنوز با حد نسبی هم فاصله داریم، تنها به ذکر این نکته بسنده کرد که این آمارها با آنچه گفته می‌شود، فرق دارد. حال اگرچه مشخص نیست این تفاوت در کجاست اما به نظر می‌رسد همچنان باید برای کاهش قاچاق در کشور امید به روزهای بهتر آینده داشت.