رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا اعلام کرد:
مثبت شدن تراز تجاری ایران و ایتالیا
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا ضمن اعلام مثبت شدن تراز تجاری دو کشور و رسیدن آن به ۱.۷ میلیون یورو، گفت: تاکنون ایتالیا هیچ محدودیتی برای تجارت با ایران اعلام و اعمال نکرده و علاقهمند به ادامه روابط است و بازار ایران را دوست دارد.
احمد پورفلاح در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اتفاقاتی که قرار است بعد از چهارم نوامبر بیفتد، در حقیت اکنون هم افتاده و عملا شرکتهایی که به دلایلی نمیخواستند ادامه همکاری با ایران داشته باشند و نگران روابطشان با آمریکا بودند، به شکلی روابطشان محدود کردهاند. اما این موضوع به شرکتهای بزرگ و اغلب شرکتهای ملیتی که دادوستدهای بسیار زیاد با آمریکا دارند، مربوط میشود؛ لذا شرکتهای کوچک و متوسط هنوز برایشان کاهش یا قطعی روابط اتفاق نیفتاده است و تبادل مویرگی را کماکان ادامه میدهند.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا تصریح کرد: تا امروز اخطاری دریافت نکردهایم که با شرکتهای ایرانی که در ایتالیا حساب دارند، موظف شوند حسابهای خود را ببندند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد: به هر حال تمهیداتی اندیشیده شده که حداقل با شرکتهای کوچک و متوسط که تبادل با دلار را ندارند یا از حجم خیلی کمی برخوردارند، ارتباط ها تداوم پیدا کند و به جای رفتن به سمت شرکتهای بزرگ برای تامین نیاز، از طریق شرکتهای کوچک و متوسط بتوان این نیازها را برطرف کرد.
به اعتقاد وی، اتفاقاتی که قرار است بعد از آغاز تحریمها بیفتد، افتاده و نباید گمان کرد که بعد از چهارم نوامبر برای شرکتهای در رده SMA ها مشکلات بیشتر شود. اما با مکانیزمهایی که شرکتهای مربوطه برای هر کشور دارند، سعی میکنند به شکلی تبادل تجاریشان را داشته باشند. باید برای بنگاههای مولد کشور سعی کنیم در شرایط بحرانی تا حد امکان روی پا بمانیم و به این وضعیت عادت کنیم و نگذاریم که ارگانهای تولیدی، تولیدشان به حداقل برسد چون در نهایت در بخشهای زندگی، رفاه و در درآمدهای مردم اثرگذار خواهد بود.
رییس اتاق بارگانی ایران و ایتالیا تصریح کرد: به هرحال مشکلاتی که قرار است بعد از تحریمهای نفتی بیفتد، حاکم شده و شرکتهای کشورهایی که نگران وضعیت خود بودند به یک شکلی به کاهش سهمیه نفت روی آوردهاند. ایران به دنبال بازارهای جدید از کشورهایی است که خیلی روابط جدی با آمریکا ندارند. لذا امیدواریم بر اساس "برد-برد" مسائل پیش رود.
پورفلاح در رابطه با روابط تجاری ایران و ایتالیا اظهار کرد: طی سالهای گذشته ایتالیا از عمده شرکای تجاری ما بوده و هست. مقداری این روابط کمرنگ شده که سعی بر این است رکورهای قبلی را تجدید کنیم. حدود هشت - ۹ سال پیش میزان گردش مالی سالانه با ایتالیا به بیش از هفت میلیارد یورو رسیده بود اما پس از آن طی سالهای اخیر به حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو رسیده است. در حال حاضر طبق آخرین آمارها طی ماههای اخیر این عدد تعدیل شده و به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو رسیده است؛ لذا تراز تجاری این دو کشور مثبت اعلام شده است.
وی با تاکید براینکه ایتالیاییها علیرغم همه محدودیتها علاقهمند به فعالیت تجاری خود با ایران و ادامه روابط هستند، گفت: علاوهبراین که ایتالیا بازار ایران را دوست دارد، زیرساخت بسیاری از صنایع همچون نساجی، فولادها، لوازم خانگی و حتی پتروشیمی ما وابسته به صنایع ایتالیا است؛ لذا روابط این دو کشور به سوی بهتر شدن پیش میرفت اما به هرحال برگشت تحریمها سکته و کندی در روابط تجاری دو کشور ایجاد کرده که امیدواریم با یک تصمیم و راهکار معقولانه که برد- برد نیز باشد، بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ایتالیا با بیان اینکه ایتالیا کماکان خواستار ادامه همکاری با ایران است، گفت: ایتالیا خواستار این است که همچون سابق شریک اول تجاری ایران باشد، در همین راستا در پی ایجاد یک سیستم برای حل مشکلات بانکی برای بانکهایی که فقط با یورو کار کرده و دلار در گردش مالیشان مطرح نیست، هستند تا بتوان حداقل در سطح شرکتهای کوچک و متوسط ارتباطات را حفظ کرد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی با تاکید براین که شرکتهای کوچک و متوسط کمتر درگیر مبادلات بینالمللی هستند، اظهار کرد: ایتالیا مهد شرکتهای کوچک و متوسط است؛ بنابراین بهتر میتوانیم با این کشور روابط داشته باشیم. ضمن اینکه در این دو کشور و در اتاق مشترک بازرگانی ایران ایتالیا، شرکتهای متناظر وجود دارد. مطابق یک پروتکل، رییس اتاق مشترک ایتالیا معاون من در ایران و بنده معاون رییس اتاق مشترک در ایتالیا هستم؛ لذا ارتباطات قوی وجود دارد تا بتوان سایه سنگین تحریمها را از آسمان اقتصاد ایران کمرنگ کرد.
ارسال نظر