به گزارش اکونا پرس،

منصور آرامی بابیان مطلب فوق افزود: در حال حاضر سه برنامه اصلی سازمان بنادر و دریانوردی در سال جدید توسعه گردشگری دریایی، تجدیدنظر سازمان بنادر در تعرفه گذاری کالا و کشتی چه در بخش واردات و چه در بخش صادرات و تغییر اصلاح ساختارهای سازمان بنادر است.

آرامی در خصوص کاهش تعرفه‌ها و قیمت تمام‌شده کالاهایی که از بنادر صادر و یا به بنادر وارد می‌شود گفت: کاهش این ارقام باعث تقویت ترانزیت، ترانشیپ و تکمیل ظرفیت کانتینری بنادر خواهد شد.

افزایش 4 درصدی گردشگران دریایی در نوروز 97

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه در خصوص توسعه گردشگری دریایی اتفاق‌های مطلوبی در سازمان شکل‌گرفته گفت: در این خصوص به شناورهای مسافری تسهیلات مطلوبی داده‌شده تا این بخش رشد محسوسی داشته باشد.

وی گفت: بر این اساس طبق آمارهای اتخاذشده تعداد گردشگران دریایی در نوروز امسال 6 میلیون و 500 هزار نفر بوده‌اند که 52 درصد آن مربوط به بنادر جنوب و 48 درصد آن مربوط بنادر شمالی کشور بوده که این ارقام بیانگر رشد 4 درصدی گردشگری دریایی امسال نسبت به سال 96 است.

وی همچنین افزود: در نوروز امسال حدود 570 هزار خودرو نیز از طریق دریا حمل‌ونقل شده است.

جهت‌گیری سازمان بنادر به سمت توسعه گردشگری دریایی است

آرامی با اعلام اینکه در بخش گردشگری دریایی تاکنون خلاء بسیار بزرگی وجود داشته است، تأکید کرد که جهت‌گیری سازمان بنادر به سمت توسعه گردشگری دریایی است.

به گفته آرامی گردشگری دریایی بخشی از اقتصاد دریا محور و از استفاده از ظرفیت دریا برای عمران و توسعه اقتصادی است که سازمان بنادر و دریانوردی برای توسعه سواحل، روستاها، شهرها و جزایر انجام می‌دهد و در این زمینه تصمیم‌گیری‌های مهمی شده است که با کمک بخش خصوصی در حال انجام است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر و دریانوردی تأکید کرد سازمان بنادر برنامه‌ریزی مدونی را در بخش تخلیه و بارگیری و عملیات بندری و هم‌چنین در بخش گردشگری دریایی و هم در بخش جابجایی مسافر داشته است .

وی گفت: سازمان بنادر توانسته است به استناد همین هدف خدمات خوبی برای رفاه و بالا بردن ضریب ایمنی گردشگری دریایی داشته باشد.

آرامی در خصوص عوامل مؤثر بر افزایش ظرفیت حوزه دریایی گفت: توسعه بنادر کشور می‌تواند تأثیر مثبتی در توسعه کشور به‌خصوص شهرهای موردنظر و همچنین ارزآوری داشته باشد. در حال حاضر با افتتاح اسکله شهید رجایی اتفاقات مطلوبی در خصوص پهلوگیری کشتی‌ها انجام‌شده البته فاز دوم این بندر در شهریور امسال و فاز سوم آن نیز کلنگ زنی شده است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه افزود: به‌هرحال توسعه بنادر کشور می‌تواند ارزش‌افزوده مطلوبی برای کشور داشته باشد. دولت دوازدهم به‌شدت به دنبال توسعه این مناطق است.

وی همچنین اظهار داشت: با توجه به کاهش هزینه‌ها و امکان افزایش بیشتر جابجایی کالا، سازمان بنادر و کشتیرانی به‌عنوان یک استراتژی و آینده‌نگری به دنبال اتصال بنادر به خطوط ریلی کشور است که در کنار افزایش زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های بندری می‌تواند سبب ارتقاء بنادر کشور شود.

آرامی بابیان اینکه حرکت در مسیر اقتصاد دریا محور و اقتصاد مقاومتی دو هدف‌گذاری مهم سازمان بنادر است که در چند سال اخیر در این مسیر حرکت شده است، گفت: عمده تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های سازمان این بوده است که در حوزه اقتصاد دریا محور نقش ایفا کند و دوم اینکه اقداماتش در راستای اقتصاد مقاومتی باشد.

بستر حضور بخش خصوصی فراهم است

وی بابیان اینکه استفاده از ظرفیت‌های مختلفی که در بنادر کشورمان وجود دارد در همین راستا انجام‌گرفته است، توضیح داد: در کنار ایجاد زیرساخت‌ها که خود دولت و سازمان احداث و ایجاد کرده است، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، توان مردمی و سرمایه‌گذار آن‌هم به شکل‌های مختلف جزو برنامه‌های اولویت‌دار بنادر بوده است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع سازمان بنادر و دریانوردی بابیان اینکه بسیاری از کارهایی که در سازمان بنادر انجام‌شده است در راستای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی بوده است، گفت: چه در بندر شهید رجایی به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر کشورمان و چه در بندر امام خمینی که در حوزه غلات بزرگ‌ترین بندر است و حتی در خود بنادر شمالی مثل نوشهر و انزلی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده‌شده است و درمجموع بسترهای لازم برای اینکه بخش خصوصی بیاید و کار را به دست بگیرد فراهم است.