«اکوناپرس» بررسی میکند:
کدام بازار سرمایه سود ده است
بازار بورس همواره بهعنوان بازاری برای سرمایهگذاری با ریسک مناسب و سودآوری معقول و همیشگی شناخته میشود و اینکه میتوان با افزایش تخصص در این بازار، میزان ریسک را کاهش و بازدهی را افزایش داد.
بر اساس گزارش اکوناپرس، تخصصهای موردنیاز برای این بازار را میتوان به تحلیل بنیادی و تحلیل فنی خلاصه کرد. در بازار بورس شرکتها به چند دسته طبقهبندیشده و میتوان اثر متغیرهای کلان اقتصادی مثل افزایش یا کاهش نرخ ارز در این شرکتها را، بررسی کرده و سودآوری و زیان آنها را پیشبینی کرد. حال به نظر میرسد با توجه به تغییرات بازار ارز و سکه این تحلیلها باید سنجیدهتر و گزیدهتر باشد.
شرکتهای صادرکننده برنده اصلی تغییرات ارز
در این راستا یک تحلیلگر بازار سرمایه بابیان اینکه شرکتهای بورسی را میتوان به دو گروه کلی شرکتهای وارداتی و صادراتی خلاصه کرد، گفت: بهطورکلی در روزهای آینده تأثیر ارز در شرکتهایی که بهای تمامشده به دلار بوده و فروش آن ریال است منفی و در شرکتهایی که عرضه محصولات به شکل ارز است مثبت خواهد بود.
سلمان خادم المله بابیان مطلب فوق افزود: به نظر میرسد امسال روزهای سختی در انتظار شرکتهای واردکننده کالای نهایی یا مواد اولیه باشد.
این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: بهطور حتم در سال 97 با افزایش قیمت دلار، میزان سودآوری در شرکتهای صادرات محور افزایش مییابد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مهمترین شرکتهای صادراتی را میتوان به صنعت پتروشیمی، شرکتهای آهنی و فولادی خلاصه کرد. گفت: بهطور حتم تغییرات نرخ ارز میتواند باعث افزایش یا کاهش درآمدزایی در شرکتهای مذکور شود.
خادم المله درنهایت گفت: با تحلیلهای انجامشده مشخصشده امسال احتمال افزایش نرخ ارز بهخصوص دلار وجود دارد و به همین دلیل میتوان برای شرکتهای صادراتی افزایش درآمد مطلوبی متصور شد.
رشد محصولات معدنی در سال 97
در ادامه همین گزارش معاونت اداری یک شرکت ساختمانی بابیان اینکه بازار سرمایه وابستگی کاملی با ارز دارد، گفت: به نظر میرسد امسال شرکتهای صادرکننده بهخصوص شرکتهای مرتبط با محصولات معدنی از رشد قابلتوجهی برخوردار شوند.
مجید صفاری بابیان مطلب فوق اظهار داشت: بهطور عمومی بیثباتی در بازار، برای اقتصاد کلان و بهتبع آن به اقتصاد خرد هر جامعهای لطماتی وارد میکند و بخش معدن نیز از این نابسامانی متأثر است.
وی گفت: خواهوناخواه تلاطم در بازار ارز هم بهصورت طبیعی و هم بهصورت غیرطبیعی بازار معدنی را تحتالشعاع خود قرار میدهد. بهصورت طبیعی مانند تغییر قیمت خریدهای روزانه ماشینآلات، تعمیرات و نگهداری ادوات معادن و ... اما در مورد شوک غیرطبیعی بازار بزرگترین مشکل را میتوان به سوءاستفاده دلالها، خردهفروشها و متولیان جزء سیستم حملونقل و شبیه آنها نسبت داد.
به گفته این فعال ساختمانی با تمامی این اوصاف بازار محصولات معدنی قابلیت رشد مطلوبی در سال 97 را دارد خاطرنشان کرد: محصولات معدنی همواره از بازار خوبی در بین کشورهای توسعهیافته برخوردار بوده بنابراین با افزایش نرخ ارز شرکتهای موردنظر با رشد قابلتوجهی روبرو خواهند شد.
صفری درنهایت برای کسانی که به دنبال حضور پررنگ در بازار سرمایه هستند پیشنهاد داد: بهتر است، افرادی که تخصص کافی در خریدوفروش سهام ندارند و از سوی دیگر علاقهمند به سرمایهگذاری در بازار هستند بهصورت غیرمستقیم و با خرید واحدهای سرمایهگذاری ETF ها و صندوقهای سرمایهگذاری این کار را انجام دهند.
رکود قاطع در انتظار بازار سرمایه
همچنین عضو سابق شورای عالی مسکن نیز گفت: بهطورقطع بازارهای سرمایه درگیر ارزشافزوده غیررسمی دلار قرار خواهند گرفت.
افشین پروین پور با بیان مطلب فوق افزود: زمانی که قیمت ارز افزایش مییابد تمام سرمایههای نقدی مردم صرف خرید ارز شده و بازارهای دیگر دچار رکود میشوند.
این کارشناس با اشاره به جذابیت بازار ارز درنهایت گفت: مسئولان باید به دنبال راهکارهایی باشند که نقدینگیهای مردم به سمت تولید و عرضه کشیده شود. بازار ارز نوعی بازار دلالی است که بار مالی زیادی به اقتصاد کشور وارد میکند.
خدمات مهندسی موفقترین محصول صادراتی
در ادامه همین مبحث ابوالحسن رامین فر رییس هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان مواد شیمیایی صنعت ساختمان بابیان اینکه نوسانات ارز حتی برای صادرکنندگان نیز سودی ندارد. گفت: متأسفانه بسیاری از محصولات ما با استاندارهای جهانی تولید نمیشود که بازار صادراتی مطلوبی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در طی سالهای اخیر بسیاری از کالاهای صادراتی از گمرک کشورهای مقصد بازگشت داشتند. اظهار داشت: متأسفانه محصولات تولیدشده کشور استاندارد قابلقبول جهانی ندارد. بهطور مثال سال گذشته تولیدات ایرانی درزمینهٔ پوشش حریق از کشور عراق بازگشت داشته است.
رامین فر در ادامه خاطر نشان کرد: متأسفانه تولیدات ما در سادهترین محصولات ساختمانی و معدنی مانند خاک نیز مورد پذیرش کشورهای واردکننده نیست. در حال حاضر بسیاری از محصولات ایرانی نهتنها فاقد استانداردهای جهانی است بلکه در خصوص بستهبندی نیز با مشکلات متعددی روبرو هستند.
این فعال عرصه ساختمانی گفت: تنها محصول صادراتی کشور که ارزآوری را نیز به دنبال دارد مربوط به صدور خدمات مهندسی است.
وی در ادامه اظهار داشت: کشور ما از دیرباز یکی از صادرکنندگان این خدمات بوده بهطور مثال تمام لولهکشیهای مکه توسط مهندسان ایرانی و قبل از انقلاب صورت گرفته است.
رامین فر درنهایت گفت: برای ارزآوری باید به دنبال صنایع باشیم که در آن محصولات حرف اول را در بین کشورهای تولیدکننده داشته باشیم اما در حال حاضر محصولات اندکی برای رقابت جهانی در کشور، تولید میشود.
گزارش: شهلا روشنی
ارسال نظر