آیا دارایی های دیجیتال کاربران ایرانی بلوکه می شود؟
اخیرا وزارت خزانه داری آمریکا، با تحت فشار قرار دادن صرافیهای رمز ارز خارجی و شرکتهای ارائه دهنده کیفهای ارز دیجیتال را وادار کرده که با استفاده از ابزار و فناوری موقعیت یابی جغرافیایی، دسترسی کشورهای تحت تحریمهای آمریکا را مسدود کنند که همین مسئله، کاربران ایرانی را به دلیل امکان بلوکه شدن کیف پول های رمز ارزی، نگران کرده است.
آمریکا دلیل این اقدام خود را اعمال تحریمهای مناسب و مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم برای جلوگیری از سوء استفاده افراد تحریم شده و دیگر بازیگران غیرقانونی از ارزهای دیجیتالی اعلام کرده است. این اقدام آمریکا در حالی بوده است که در شش ماه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی قربانیان حملات باجافزار مجبور به پرداخت ۵۹۰ میلیون دلار باج به هکرها شدهاند.
بهترین راه حل برای دور زدن تحریم های آمریکا در حوزه ارزدیجیتال چیست؟
بهمن آقامرادی پژوهشگر حوزههای ارزهای دیجیتال در خصوص نگرانی برخی از ایرانیان برای حضور در بازار ارزهای دیجیتال به واسطه دستورالعمل جدید FATF برای مبارزه با سوءاستفاده از ارزهای دیجیتال، می گوید: رمزارزها به واسطه ماهیت غیرمتمرکز، قابل تحریم یا بلوکه شدن نیستند، از همین رو کاربران به راحتی می توانند در پلتفرم ارز دیجیتال معتبر داخلی از جمله تهران اکسچنج در فضای با امنیت و بدون واسطه یا پروایدر خارجی و با اطمینان خاطر اقدام به معامله در حوزه ارز دیجیتال کنند.
وی در ادامه می گوید: از آنجایی که اعمال برخی از تحریم ها متوجه صرافی های خارجی است از همین رو بهترین راهکار برای کاهش ریسک بلوکه شدن اموال ایرانیان در حوزه ارزهای دیجیتال، فعالیت در صرافی های داخلی است تا بتوان ریسک های ناشی از تحریم را کاهش داد.
او به این نکته اشاره می کند که به غیر از تتر، سایر کوینهایی که در تهران اکسچنج پشتیبانی میشود، غیرمتمرکز هستند و امکان بلوکه کردن آن وجود ندارد، اما در صورت انتقال به اکسچنجها، ریسک بلوکه شدن دارایی ها وجود دارد؛ به همین جهت کاربران باید به این مسئله دقت کنند و حتی الامکان از استیبل کوین های غیر متمرکز مانند DAI استفاده نمایند. ضمنا رمز ارز DAI تقریبا بین پلفترم های ایرانی از جمله پلتفرم مبادلات ارز دیجیتال تهران اکسچنج قابلیت معامله دارند.
بر اساس گفته وی، در این سال ها برخی از صرافیهای آمریکایی از خدمات دهی به ایرانیان خودداری و برخی نیز به بهانه تحریمها دارایی کاربران ایرانی خود را مسدود کردهاند از همین رو بهتر است معاملهگران ایرانی دیگر از پلتفرمهای آمریکایی و خارجی برای کاهش ریسک، استفاده نکنند.
آمریکا دنبال محدودیت بیشتر برای کاربران ایرانی
آقامرادی میافزاید: برای مثال یک موسسه آمریکایی به نام سایفرتریس، نزدیک به چهار و نیم میلیون آدرس بیتکوین مرتبط با ایران را شناسایی کرده و با اخطارهای متعدد از سوی نهادهای مالی کشورهای مختلف با موسسه سایفرتریس که یک شرکت فعال در زمینه تحلیل داده و رهگیری تراکنشهای مرتبط با ارزهای دیجیتال است همکاری میکند. از همین رو این شرکت آدرسهای ارز دیجیتال کشورهای تحریم شده توسط آمریکا را بررسی میکند. البته صرافیهایی مانند بایننس به کاربران ایرانی خدمات نمیدهند و کاربران ایرانی با استفاده از ابزارهای دور زدن صرافی های خارجی به شبکه متصل میشوند که ریسک بسیار بالایی دارند.
آقامرادی یکی از دلایل سختگیری آمریکا در حوزه دیجیتال را حملات باج افزاری دانست و در این رابطه عنوان کرد: هکرها با حمله و نفوذ به شبکه برخی از شرکت ها درخواست باج میکنند و از آنجایی ردیابی ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز کار سختی است، مجرمان اینترنتی ترجیح میدهند برای دریافت باج، ارزدیجیتال درخواست کنند. این موضوع تا جایی پیش رفت که چندی پیش وزارت خزانه داری آمریکا وزارت خزانهداری یک صرافی ارز دیجیتال را به اتهام مشارکت در تسهیل پرداختهای مالی باجافزارها تحریم کرد.
توصیه هایی برای کاربران ایرانی که در حوزه ارزهای دیجیتال فعال هستند!
ایشان که عضو رسمی انجمن بلاکچین ایران هستند با ذکر این نکته که بارها زمینه کلاهبرداری در راستای بی تجربه بودن کاربران در نگهداری امن و صحیح از رمزارزی در کیف پولهای شخصی، صورت گرفته است، گفت: همانطور که کارشناسان همواره تاکید میکنند، کاربران باید برای نگهداری طولانیمدت ارزهای دیجیتال از کیف پولهای شخصی استفاده کنند. از سوی دیگر یکی از مناسبترین راهها برای افزایش امنیت، استفاده از «کیف پول سختافزاری» برای ذخیره ارزهای دیجیتال است.
این کارشناس ضمن تاکید بر این مسئله که ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز , هیچ نهاد و یا فردی نمی تواند بیت کوین را تحریم کند چرا که این رمز ارزها وابسته به یک شرکت و نهاد خاص نیستند و مدیریت و کنترل شبکه بلاکچین آنها توسط مردم صورت میگیرد، اما تاکید کرد که مردم باید در مورد محل مبادله داراییهای دیجیتال و همینطور نحوه نگهداری رمزارزهای خود دقت کنند.
وی با ذکر این مسئله به افرادی که رمزارزها را ذخیره ارزش برای خود میدانند و به صورت بلند مدت به نگهداری آنها فکر میکنند، گفت: این افراد باید تا جای ممکن از نگهداری دارایی خود در اکسچنج ها خودداری کنند.
ارسال نظر