در جریان برگزاری جلسه معارفه شرکت پتروشیمی پارس جهت حضور در بازار سرمایه که عصر روز گذشته برگزار شد، برخی از مدیران ارشد این مجموعه به تشریح وضعیت عملیاتی این مجموعه در جمع خبرنگاران پرداختند.

به گزارش اکوناپرس، در این جلسه پس از ارایه گزارش عملکرد شرکت پتروشیمی پارس توسط مسعود حسنی، مدیر عامل این مجموعه، رییس امور مالی "پارس" نیز گزارش خلاصه ای از وضعیت این شرکت ارایه کرد.

رییس امور مالی شرکت پتروشیمی پارس در جمع خبرنگاران و سهامداران به معرفی این مجموعه پرداخت و گفت: شرکت پتروشیمی پارس در سال 77 در زمینی به مساحت 98 هکتار در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی فعالیت خود را آغاز کرد.

چشم انداز شرکت

شرکت های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری غدیر و نفت وگاز پارسیان سهامداران عمده این مجتمع پتروشیمی هستند.

فریدون امیری افزود: ظرفیت اسمی شرکت چهار هزار و 495 هزار تن است و تولید اتان، استایرن منومر و ال پی جی با کیفیت مناسب چشم انداز شرکت پتروشیمی پارس تعریف شده است.

رشد فروش صادراتی "پارس" در سال گذشته

وی به وضعیت تولید و فروش "پارس" اشاره کرد و ابراز داشت: این مجموعه در سال مالی 96 حدود 87 درصد از ظرفیت اسمی خود تولید کرده است. علاوه بر این، فروش داخلی شرکت طی سال های اخیر افزایش داشته که این امر متاثر از قیمت فروش محصول استایرن منومر رقم خورده است. چراکه نرخ فروش این محصول در بورس کالا و بازار آزاد متغیر است.

در کنار آن، فروش صادراتی این مجتمع پتروشیمی نسبت به سال های اخیر و نیز فروش داخلی  رشد چشمگیری داشته است. این مجموعه در سال مالی 96 مقدار سه هزار و 437 تن محصول عرضه کرده و درآمد فروش حدود 66 هزار میلیارد تومانی بدست آورده است.

5.803 ریال؛ سود هر سهم "پارس" در سال 96

رییس امور مالی شرکت پتروشیمی پارس در خصوص روند سودآوری این مجموعه اظهار کرد: شرکت در سال مالی 93 مبلغ 29 هزار میلیارد تومان و در سال 96 حدود 30 هزار میلیارد تومان است و به ازای هر سهم پنج هزار و 803 ریال سود محقق ساخته است.

وضعیت سودآوری زیرمجموعه 50 درصدی "پارس"

امیری به شرکت زیرمجموعه "پارس" یعنی شرکت آریا ساسول اشاره کرد و در این ارتباط گفت: مجتمع پتروشیمی پارس 50 درصد از سهام شرکت آریا ساسول را تحت تملک خود دارد. این مجموعه یک میلیون تن اتیلن و 600 هزار تن پلی اتیلن سنگین و سبک تولید می کند. شرکت آریا ساسول در سال مالی96 حدود20 هزار میلیارد تومان سود بدست آورده و 98 درصد از آن را در مجمع عمومی عادی سالیانه سهامداران تقسیم کرده است.

علاوه بر این، شرکت پتروشیمی پارس تامین کننده خوراک مصرفی شرکت آریا ساسول است.

معافیت مالیاتی پتروشیمی ها تا 10 سال آینده

وی در خاتمه در خصوص معافیت مالیاتی شرکت و مطالبات آن از شرکت بازرگانی پتروشیمی و سایر شرکت ها عنوان کرد: شرکت پتروشیمی پارس طبق ماده 132 قانون مالیات تا آبان سال 95 معاف از مالیات بود و با مصوبه معاون اول رییس جمهور در سال گذشته شرکت های پتروشیمی تا 10 سال آینده معاف از مالیات شدند.

علاوه بر این، شرکت جهت وصول کلیه مطالبات خود از شرکت بازرگانی پتروشیمی و سایر شرکت ها از طریق قضایی پیگیری می کند.

2.5 میلیارد دلار؛ ارزش جایگزینی "پارس" و زیرمجموعه آن

همچنین علی حسینی، مشاور مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس و مدیر عامل شرکت مدبران اقتصاد با بیان اینکه ارزش جایگرینی شرکت پتروشیمی پارس با احتساب ارزش جایگزینی شرکت آریاساسول حدود 2.5 میلیارد دلار برآورد می شود، گفت: شرکت آریا ساسول واحد تبدیل اتان به اتیلن است که مشابه واحد تبدیل 100 درصدی در بورس شاید پتروشیمی مارون باشد. در این شرکت اتان 240 دلاری با ضریب 1.3 به اتیلن تبدیل می شود که قیمت این محصول حدود هزار دلار است. سهم "پارس" از دو هزار میلیارد تومان سود خالص آریا ساسول هزار میلیارد تومان است که معادل 35 درصد از سود پتروشیمی پارس است. علاوه بر این، حدود 45 درصد از سود شرکت پتروشیمی پارس مربوط به فروش ال پی جی است که رابطه مستقیم با قیمت جهانی نفت دارد و 55 درصد از آن نیز از محل فروش سایر محصولات بدست می آید که ارتباطی با قیمت نفت ندارند.