به گزارش اکونا پرس،

نهایی نشدن چند تصمیم مهم اقتصادی، فضایی در بازار سرمایه ایجاد کرده است که سرمایه گذاران احتیاط را در دستور کار قرار داده اند.

علی اصغرزاده صادق، مدیرعامل کارگزاری آفتاب درخشان خاورمیانه با اشاره به روند کم نوسان معاملات طی روزهای گذشته بیان کرد: در بخش کلان اقتصادی کشور چند موضوع مطرح است که بسیاری از سرمایه گذاران را در فضای احتیاطی مستقر کرده است.

وی در ادامه بیان کرد: موضوع FATF چند ماهی است که به یکی از مهم ترین موضوعات اقتصادی کشور بدل شده است. با این وجود تصویب نهایی لوایح چهارگانه همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و بسیاری در انتظار نظر شورای نگهبان در این زمینه هستند.

اصغرزاده صادق در ادامه با اشاره به همکاری های مشترک ایران و دولت های اروپایی بیان کرد: بعد از شروع تحریم ها از سوی آمریکا، کشور های اروپایی با پایبندی به برجام ایجاد یک سازوکار تجاری جدید را برای همکاری با ایران پیشنهاد دادند. در این زمینه مذاکرات همچنان ادامه دارد و به نظر می رسد طرفین همچنان بر یک مکانیسم مشخص به تفاهم نرسیده اند.

وی افزود: در بخش داخلی نیز موضوعاتی وجود دارد که همچنان تعیین تکلیف نهایی نشده است. قیمت های جدید برای خودروهای داخلی همچنان مشخص نیست. از سوی دیگر نحوه افزایش سرمایه بانک ها تاکنون مشخص نشده است. در خصوص بانک ها موضوع تهاتر بدهی ها با دولت نیز مطرح است که اگر به تصویب برسد اثر بسیار خوبی بر صورت های مالی بانک های دولتی دارد.

مدیرعامل کارگزاری آفتاب درخشان خاورمیانه در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به موعد ارائه بودجه 98 به مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وزیر اقتصاد وقت، در هفته های گذشته تاکید بسیار زیادی بر تعمیق هرچه بیشتر بازار سرمایه داشته است، همچنین ایشان بر افزایش نقش بازار سرمایه در اقتصاد نیز اصرار ورزیده اند.

وی افزود: قبل از اینکه برنامه های اولیه بودجه 98، تببین شود مدیران دولتی به موضوع بازار سرمایه محوری به جای پول محوری اشاره کردند. در این زمینه به نظر می رسد در جزییات بودجه 98، توجه ویژه ای به بازار سرمایه و بورس شده باشد.

مدیرعامل کارگزاری آفتاب درخشان خاورمیانه همچنین در خصوص معاملات آتی سهام و استفاده از این ابزار در بازار سرمایه بیان کرد: این ابزار می تواند اثرگذاری بسیار خوبی در روند فعالیت بازار سرمایه داشته باشد. به طور کلی ورود هر نوع ابزار مشتقه به بورس این قابلیت را دارد که سرمایه گذاران بسیاری را به سمت این بازار بکشاند.

وی ادامه داد: مسئولان بورسی طی روزهای گذشته از ورود این ابزار طی روزهای آتی در بورس خبر داده اند. این حرکت بسیار ارزشمند است زیرا می تواند در پوزیشن های جدید سرمایه گذاران بورسی را منتفع کند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه در زمینه روند کامودیتی ها در بازارهای جهانی و اثر آن بر بورس تهران توضیح داد. وی با اشاره به تداوم جنگ تجاری در دنیا بیان کرد: بازار سرمایه ایران و به طور کلی اقتصاد کشور وابستگی بسیاری به نفت و کامودیتی ها دارد. با وجود اعلام آتش بس در خصوص جنگ تجاری بین آمریکا و چین خبرها حاکی از تداوم این کشمکش هاست.

وی افزود: از سوی دیگر سیاست های دولت آمریکا به نوعی بر محور کامودیتی ها می چرخد. ترامپ رونق دادن به صنایعی که در یک قدمی ورشکستگی قرار دارند را، در دستور کار قرار داده است. سیاست عجولانه ای که تنها در کوتاه مدت جواب می دهد.

اصغرزاده صادق بیان کرد: با سیاست های فعلی که در زمینه بازارهای بین المللی وجود دارد به نظر می رسد که قیمت جهانی نفت چشم انداز مثبتی پیش روی داشته باشد. با کاهش تولیدات از سوی کشورهای اوپک، این موضوع می تواند ایران را در مسیر درآمد نفتی موفق کند./ سنا