رفت و برگشت "کشرق" با دو شفاف سازی مهم مدیر عامل
مدیر عامل شرکت صنعتی و معدنی شمالشرق شاهرود از وقوع دو رویداد مهم در این مجموعه خبر داد و در پی آن نماد معاملاتی "کشرق" با توقف و بازگشایی مواجه شد.
بر اساس گزارش اکوناپرس، علی نصیری، مدیر عامل شرکت صنعتی و معدنی شمالشرق شاهرود از یک سو از افزایش زیان "کشرق" در سال مالی 96 خبر داد و از سوی دیگر انعقاد قرارداد مهم در خصوص فروش ذغالسنگ فرآوری شده را افشا کرد.
این مجموعه در سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 96 زیان خالص برآوردی 14.923 میلیون ریالی را به 38.629 میلیون ریال افزایش داد و بدین ترتیب با افزایش قابل توجه، زیان هر سهم 178 ریالی به 460 ریال زیان به ازای هر سهم تبدیل شد.
نصیری در خصوص عوامل موثر بر افزایش زیان "کشرق" گفت: مبلغ فروش در حالی در آخرین پیش بینی تعدیل شده 73.268 میلیون ریال برآورد شده که در عملکرد واقعی مبلغ 68.923 میلیون ریال محقق شده است. این انحراف به دلیل نبود مواد ناریه (مواد آتشکاری) خاصی که شرکت ملزم به استفاده آن بوده در اسفند ماه منجر به کاهش 1.865 تن تولید شده است. نبود مواد ناریه سبب کاهش متراژ پیشروی می شودکه به طبع آن مقدار تولید نیز کاهش خواهد یافت. از این رو، میانگین نرخ فروش تقریبا با پیش بینی مطابقت دارد.
وی به یکی دیگر از عوامل روند نزولی سودآوری شرکت اشاره کرد و گفت: بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی مبلغ82.195 میلیون ریال است که در آخرین پیش بینی مبلغ 67.418 میلیون ریال بوده است. 6.085 میلیون ریال موجودی ابتدای دوره ذغالسنگ طی دوره به دلیل کاهش کیفیت به شرکت البرز شرقی به مبلغ 2.256 میلیون ریال به فروش رسید که زیان حاصل از آن 3.829 ریال محاسبه می شود.
همچنین این شرکت هزینه بالایی جهت تعمیر و راه اندازی مجدد معدن زمستان یورت پس از انفجار اردیبهشت ماه متحمل شد که شامل هزینه دستمزد و سربار است. شرکت طی سال، هزینه هایی جهت پیشروی در معادن انجام می دهد که طبق استاندارد های حسابداری به دلیل طول عمر بیش از یک سال باید به حساب دارایی های ثابت معادن انتقال دهد که این امر در سنوات قبل به صورت نرخ ثابت هر متر پیشروی محاسبه می گردید و از هزینه ها برگشت داده می شد به حساب معادن ثبت می شود.
مدیر عامل شرکت صنعتی و معدنی شمالشرق شاهرود ادامه داد: هزینه اداری، عمومی و فروش به علت تکمیل کادر فنی و تخصصی در دفتر مرکزی حدود 18 درصد نسبت به پیش بینی افزایش داشته و در کنار آن، مبلغ 2.945 میلیون ریال به خانواده های فوتی حادثه معدن و سایرین پرداخت شده که در سایر هزینه ها و درآمد های غیر عملیاتی ثبت شده است.
همچنین نصیری در نامه جداگانه ای در خصوص انعقاد قرارداد فروش ذغالسنگ فرآوری شده ابراز داشت: مقرر شد تا در سال 97 با توجه به سیاست شرکت مبنی بر فرآوری ذغالسنگ تولیدی معادن و پرهیز از خام فروشی عملیات دانه بندی ذغال خام و همچنین شستشوی بخشی از ذغالسنگ دانه بندی شده انجام پذیرد که در این راستا شرکت نسبت به خرید و نصب تجهیزات دانه بندی اقدام کرده که بالغ بر یک میلیارد و پانصد میلیون ریال سرمایه گذاری شده است.
علاوه بر این، شرکت در نظر دارد دستگاه ذغالشویی جهت شستشوی ذغالسنگ دانه بندی در آینده نزدیک بسازد که در حال حاضر به دلیل عدم وجود دستگاه ذغالشویی قرارداد عملیات دانه بندی شستشوی ذغال خام با یکی از معادن نزدیک معدن زمستان یورت انعقاد شده و در حال اجرا است. مبنای کلی این پروسه کاهش درصد خاکستر و حذف باطله سنگی و افزایش میانگین نرخ فروش ذغالسنگ است.
وی تاکید کرد: در گزارش های فعالیت ماهانه از فروردین ماه 97 ذغالسنگ فرآوری شده تحت عنوان ذغالسنگ دانه بندی شده، گزارش می شود. بر اساس قرارداد منعقده مبلغ پایه ذغالسنگ فرآوری شده 5.100.000 ریال برای هر تن قیمت گذاری شده است. تاریخ شروع قرارداد اول اسفند ماه 96 است که به دلیل مقدار کم در ماه های اسفند 96 و فروردین 97 تاریخ عملیاتی قرارداد از اول اردیبهشت است و تاریخ خاتمه قرارداد فروردین 98 و تناژ تحویلی برای این مدت 7500 تن است.
مدیر عامل شرکت صنعتی و معدنی شمالشرق شاهرود در خصوص تبعات مثبت ناشی از اجرای قرارداد بر و ضعیت سودآوری این مجموعه اظهار داشت: این موضوع در گزارشات تفصیلی و اطلاعات میان دوره ای آتی لحاظ خواهد شد.
بر اساس این گزارش، در پی انتشار دو نامه شفاف سازی از سوی شرکت صنعتی و معدنی شمالشرق شاهرود، نماد معاملاتی این مجموعه متوقف شد و پس از دقایقی مورد بازگشایی قرار گرفت.
ارسال نظر