اول و آخر خطوط متروی تهران را بشناسید
بسیاری از مردم ساکن شهرستان که به تهران میآیند، برای حملونقل درون شهری خود مترو را انتخاب میکنند.
بسیاری از مردم ساکن شهرستان که به تهران میآیند، برای حملونقل درون شهری خود مترو را انتخاب میکنند. اما انتخاب مترو به عنوان یک وسیله برای جابجایی از جهاتی پیچیدگیهایی هم دارد. اینکه خطها و مسیرهای درست انتخاب شود، یکی از چالشهای شایع بین مسافران مترو است. از طرفی بسیاری از مردم در صدد هستند تا در نزدیکترین ایستگاه مترو خانه بخرند، اما آشنایی کافی از مسیرهای خطوط ندارند. از این رو برای خرید خانه و مشاهدهٔ آگهیهای فروش خانه از سایت دیوار میتوانید از لینک رو به رو استفاده کنید: https://divar.ir/s/tehran/buy-residential
در خصوص استفاده از خطوط مترو نمیتوان کتمان کرد که خیلی از مواقع مردم بومی تهران نیز در استفاده از خطوط مترو دچار سردرگمی میشوند. به همین دلیل گاهی لازم است که مختصات خطوط مترو تهران و مقصد و مبدا آنها به طور واضح بیان شود.
تاریخچهٔ متروی تهران
ایجاد قطار شهری ایران، ریشهای دیرینه دارد. راهاندازی اولین خطوط قطار شهری به استفاده از تراموای واگن اسبی در دورهٔ ناصرالدین شاه برمیگردد. حدود یک قرن پیش ناصرالدین شاه قصد کرد تا تراموای شهری را در تهران دایر کند. از این رو قراردادی با بارون ژولیوس دو رویتر بست. پس از عقد قرارداد تراموای واگن اسبی در سال ۱۲۶۷ هجری شمسی در تهران افتتاح شد. این تراموا دارای دو خط اصلی بود. خط اول از خیابان لالهزار به خیابان امام خمینی کنونی و خط دیگر از امیرکبیر کنونی به حرم عبدالعظیم منتهی میشد. این تراموای شهری که به واگن اسبی مشهور بود تا سال ۱۳۱۰ در تهران دایر بود.
وجود تراموا در گذشته مانند مترو سبب شد که زندگی و رفتوآمد بین مناطق سهلتر از گذشته باشد. حتی عدهای سعی کردند در مسیر گذر تراموا خانه بخرند یا اجاره کنند. با این حال با گذر زمان وجود مترو نیز سبب شده که بسیاری از مردم علاقمند به اجاره خانه در نزدیکی مترو باشند. از این رو اگر قصد اجاره خانه دارید میتوانید برای مشاهده آگهیهای اجاره خانه در سایت دیوار از لینک رو به رو استفاده کنید: https://divar.ir/s/tehran/rent-residential
نقشهٔ مترو در سبزی فروشی
اولین اقدامات برای دایر کردن قطار شهری کنونی به سال ۱۳۵۰ باز میگردد. غلامرضا نیکپی شهردار وقت تهران بود، طرح راهاندازی خطوط زیرزمینی مترو را ارائه داد. چرا که او قطار شهری را عامل مهم کاهش ترافیک میدانست. حدود سال ۱۳۵۶ بود که بحث راهاندازی خط ۱ مترو تهران از بزرگراه حقانی مطرح شد. اما بعد از انقلاب راه اندازی قطار شهری مسکوت ماند تا اینکه در سال ۱۳۶۴ اکبر هاشمی رفسنجانی لزوم راهاندازی خطوط مترو را بیان کرد. از این رو قرار شد تا خط ۱ (میرداماد - حرم مطهر)، خط ۲ (دردشت - صادقیه) و مسیر برونشهری خط ۵ (تهران - گلشهر) راه اندازی شود. جالب است بدانید که اصغر ابراهیمی اصل مدیرعامل وقت مترو میگوید: "در سال ۱۳۶۶ همه مخالف راهاندازی مترو بودند. پس از اقدام دوباره به راهاندازی خطوط مترو، هیچ نقشهای موجود نبود. پس از جستجوهای مکرر مشخص شد که ۱۹۰ کیلو نقشه به یک سبزی فروش فروخته شده است. البته سبزی فروش را پیدا کردیم و نقشهها را از او پس گرفتیم."
سر و ته متروی تهران
در سال ۱۳۷۷ خطوط متروی زیرزمینی در تهران راهاندازی شدند و قرار است که در سال کنونی ۱۴۰۰ نیز بسیاری از خطها نیز توسعه پیدا کنند. در حال حاضر خط ۱ متروی تهران شمال را به جنوب متصل میکند. خط قرمز رنگ یا یک، حدود ۲۹ ایستگاه دارد. به طوری که از تجریش تا کهریزک را میتوان از طریق این خط سفر کرد. از طرفی خط ۱ با خطوط دیگری مانند ۳، ۲، ۶ و ۷ تقاطع دارد. بدین معنی که میتوان به راحتی به خطوط دیگر نیز رفت. خط ۲ شمال شرق را به غرب تهران وصل میکند. خط آبی رنگ یا دو ۲۲ ایستگاه دارد. از طریق خط دو میتوان از صادقیه به فرهنگسرا سفر کرد. همچنین از صادقیه نیز میتوان به کرج یعنی خط ۵ نیز رفت. خط ۲ با خطهای ۳، ۴، ۶، ۷ تقاطع دارد. خط ۳ شمال شرق تهران را به جنوب غرب وصل میکند. به طوری که با خط آبی کمرنگ میتوان از آزادگان تا متروی قائم سفر کرد. این خط با خطوط ۱، ۶، ۴ و ۷ تقاطع دارد. به صورتی که میتوان به این خطوط تغییر مسیر داد. خط زرد رنگ یا ۴ شرق تهران را به غرب متصل میکند. مسافران میتوانند از ارم سبز مستقیم به کلاهدوز سفر کنند. البته خط زرد خطی شلوغ و پر استفاده است. از این رو این خط با خطوط ۶، ۱، ۳، ۷ و ۲ تقاطع دارد. این خط زرد رنگ، دارای ۲۲ ایستگاه است. خط ۵ یا خط سبزرنگ، غرب تهران را به کرج متصل میکند. این خط جزو خطوط برون شهری محسوب میشود. از این رو خطوط دیگر را قطع نمیکند. آخرین ایستگاه این خط سبز رنگ، گلشهر کرج است. خط ۶ یا خط صورتی ۳۱ ایستگاه دارد و غرب را به جنوب تهران متصل میکند. البته این خط تازه راهاندازی شده و اکنون چهار ایستگاه آن افتتاح شده است. خط ۷ یا خط بنفش، جنوب شرق تهران را به جنوب غرب متصل میکند. البته این خط به طور کامل راهاندازی نشده و اکنون ۱۰ خط آن فعال است. با این حساب بسیاری از مردم در تهران برای خرید خانه از نظر دسترسی به مترو مشکلی نخواهند داشت.
خلاصه
یکی بهترین راههای عبور و مرور شهری قطارهای زیرزمینی هستند. شهر تهران به عنوان یک کلان شهر درصدد است تا خطوط متروی خود را گسترش دهد. چرا که یکی از راههای کاهش آلودگی و ترافیک همین متروی شهری است. متروی تهران در حال حاضر ۷ خط دارد. از این ۷ خط دو خط ۶ و ۷ به صورت کامل افتتاح نشدهاند. در حال حاضر مسافران میتوانند به راحتی از شمال، جنوب، شرق و غرب تهران بدون دغدغه و معطلی در ترافیک، سفر کنند. همچنین با وجود خطوط مترو زندگی و خرید ملک در هر گوشه از شهر تهران ممکن میشود.
ارسال نظر