سید حسن خمینی در جمع اعضای دولت چهاردهم:
مردم از شما انتظار شجاعت در تصمیمگیری دارند
تولیت آستان مقدس بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گفت: شما (رییسجمهور و هیات دولت) از مردمی رای گرفتید که از شما انتظار تخصص، توکل و شجاعت در تصمیمگیری دارند.
حجتالاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در جمع اعضای هیئت دولت که به مناسبت چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در حرم مطهر امام راحل حاضر شده و با آرمانهای ایشان تجدید میثاق کردند، گفت: حضور صمیمانه برادر عزیزم دکتر مسعود پزشکیان رییسجمهور و اعضای هیئت دولت در جوار بارگاه امام بزگوار و ایام دهه فجر انقلاب اسلامی را گرامی میدارم و از خدای متعال برای امام عظیمالشان و شهدای دولت که طی چهل و چند سال گذشته منشاء خدماتی بودند و به ویژه برادر از دست رفتهمان آقای رییسی که جایش خالی است، از خدای متعال علو درجات را مسئلت دارم.
به نقل از ایسنا،وی در ادامه با بیانت اینکه قرآن کریم مبین خوبی است برای عاقبت انسان و آموختن زندگانی، گفت: در قرآن قسم خوردنها معانی زیادی دارد. مفسران تاکید دارند مسئله به قدری روشن است که احتیاج به قسم ندارد. به شفق، شب و ماه قسم میخورد. مفسران در تفسیر قسم به شفق، شب و ماه میگویند زندگی انسان از آغاز خلقت تا زمان مرگ و قیامت و قرار گرفتن تحت رحمت خدا، دائما در حال دگرگونی است و دائما تغییر میکند.
تولیت مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: آیه مذکور هم پیامبر و هم همه انسانها را شامل میشود. حال خوش پیامبر در مدینه و حال بدش در مکه در این آیه نشان از تغییرات حالی و روحی پیامبر و همه انسانهاست. حال دوران گر دو روزی بر مراد ما نگشت/ دائما یکسان نباشد حال دوران، غم مخور. یک روز خوشیم و یک روز ناخوشیم. باید همه چیز را به دست خدای سبحان سپرد.
سید حسن خمینی ادامه داد: خداوند عظیم در آیه دیگر به مضمون بیان میکند تا خودتان کاری نکنید، تغییری اتفاق نمیافتد. باید تغییر و تلاش کنیم. این تغییر میتواند از هر نقطهای شروع شود البته شرط اولیه آن تغییر در درون انسان است. به قول یک شهید دفاع مقدس" تا بر سیم خاردار دلت پا نذاری از روی سیم خاردار دشمنت نمیتوان عبور کنی". باید از منیتها و هوای نفسمان عبور کنیم. بعد از پاکسازی و شستن دلها باید به تغییر جهان پرداخت تا مشمول لطف خداوند شد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری میفرمایند انقلابی بودن به معنای دور ریختن خرد و تخصص نیست. ما باید از همه وجوه عقلانی استفاده کنیم. روزی رفتار ما عقلانی است که بتوانیم همه داشتههای علمی، خرد، فناوری و فکر بشری را به کار بگیریم و جمع بندی کنیم، آن وقت میتوانیم به خدا توکل کنیم.
وی اضافه کرد: قسمتهای زیادی از کارها در اختیار ما نیست، اما در جایی که در حوزه مسوولیت ما نیست. در هر حوزهای که تلاش میکنیم باید به این بعد توجه زیادی کرد. تنها شعار، یا یک شعار مهم دکتر پزشکیان در انتخابات که مهمترین وعده ایشان بود این بود که قرار است کارها در هر رشتهای به کارشناسان سپرده شود. به دوستان توصیه میکنم کتاب ارزشمند دکتر ظریف «پایاب شکیبایی» را بخوانند، کتاب بسیار ارزشمندی است. این مجموعه آن وقت است که ما را به تغییر رهنمون میکند.
تولیت آستان مقدس بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: امام روز ۱۲ بهمن وقتی به تهران وارد شدند، تمام خرد جمعی آن روزگار را به خدمت گرفتند. جمع حاضر که از امام متوکلتر نبودیم. امام برای پرواز انقلاب استخاره نکردند. شاید ما لحظه آخر میگفتیم سر کتاب باز کنیم. ایشان در یک عملیات نظامی هم استخاره نمیکردند، بلکه تاکید میکردند عقلتان را بکارگیرد و خداوند کمک میکند.
سید حسن خمینی افزود: تخصص، توکل و شجاعت باید ضمیمه تصمیمات کشور شود. فرق علی(ع) و معاویه این بود که علی(ع) برای خدا جنگید و معاویه برای شیطان. آن چیزی که موجب متمایز شدن امام(ره) از سایر مراجع و علما شد، فقه یا عرفان ایشان نبود هر چند که امام در قله فقه و عرفان بود، بلکه شجاعت امام بود.
وی خطاب به رییسجمهور و اعضای هیات دولت یادآور شد: شما از مردمی رای گرفتید که از شما انتظار تخصص، توکل و شجاعت در تصمیمگیری دارند. مردم سرمایه شجاعت را در رییسجمهور دیدند و به ایشان رای دادند و ایشان هم در این روزگار سخت بار سختی را به دوش میکشد و از خدا میخواهم توفیق مضاعف به ایشان داده شود. نباید از فراز و فرودها ترسید، دنیا همینطور است.
ارسال نظر