ظریف :
عاشق و شیفته مذاکره با غربی ها نیستم
وزیر امور خارجه گفت: من بعد از سال ها زندگی در غرب عاشق و شیفته مذاکره با غربی ها نیستم.
محمدجواد ظریف در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، 12 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نماینده مردم خمینی شهر در خصوص علت اظهارات وزیر امور خارجه در باب پولشویی به میزان 30000 میلیارد تومان در ایران و انفعال در برابر وقت کشی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلستان گفت: شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفت جلسه خود را امروز ساعت 3 عصر برگزار کند. من از هیأت رئیسه مجلس خواستم سوال را عقب بیاندازند تا فرصت حضور در جلسه شورای عالی امنیت را داشته باشم اما مخالفت کردند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: اکنون برای هشتمین بار برای پاسخ به سوال نمایندگان افتخار حضور در مجلس شورای اسلامی را دارم.
وی اظهار داشت: بنده مسئول دفاع از سیاستهای خارجی ایران در خارج از کشور هستم، نحوه دفاع را همه از برنامههای تلویزیونی و کلیپها مشاهده کردند و معلوم است چه کسانی برای منافع داخلی کشور مسائلی را مطرح میکنند. منافع ملی مهمتر از آن است که با بحثهای جناحی مورد توجه قرار گیرد.
ظریف تأکید کرد: بیشترین تلاش را برای مقابله با حرکتهای غربیها در مورد پولشویی جمهوری اسلامی ایران و وزارت خارجه انجام داده است و این تلاشها را ادامه خواهیم داد. در برابر آخرین اقدام کمیته اقدام مشترک در مورد پولشویی علیه ایران صورت گرفت، تندترین دفاع را بنده انجام دادم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با تأکید بر اینکه وظیفه او حمایت از جمهوری اسلامی است، عنوان کرد: من صحبتهای مسئولان غربی را بیان کرده بودم و اینطور نخواهد بود که بخواهم از صحبت خودم دفاع کنم. بنده گفتم این کنوانسیونها پذیرفته نمیشود چون نمیخواهند با پولشویی مقابله کنند چرا که گروههای فشاری داریم که منافع شخصی آنها اجازه چنین اقدامی را نمیدهد، شما در دادگاه سلطان سکه و دادگاههای دیگر روشهای پولشویی را میشنوید بنابراین دامن جمهوری اسلامی ایران از پولشویی پاک است.
وی اظهار داشت: افرادی که حمایت از نظام را تبدیل به مخالفت با نظام میکنند باید پاسخ دهند که چرا صحبتهای خلاف منافع امنیت ملی میزنند.
وزیر امور خارجه در خصوص گروه 1+5 گفت: بنده مسئول دفاع از سیاستهای خارجی کشور هستم، در خصوص گروه 1+5 یا همان 1+4 باید بگویم که هیأت نظارت هستهای وجود دارد که در آنجا تصمیمگیری میشود بنابراین انفعالی در برابر غرب نداریم.
وزیر امور خارجه کشور ادامه داد: اگر بنده در جلسه ای در دوحه سخنرانی کردم، گفتم که آمریکا نباید در دنیا علم مذاکره را در دست بگیرد، بلکه باید چهره کشور قانون شکن انفاق آلود دیده شود و نباید اجازه دهیم ما را منفعل و ادعا کنند ما آماده مذاکره بی قید با آمریکا هستیم و آن قانون شکن به ما بگوید ایران اهل مذاکره نیست، این در حالی است که ایران اهل مذاکره، گفت و گو و صحبت است.
وی تاکید کرد: این صحبت باید براساس مقررات بین المللی باشد، بنده کلمه ای کمتر از مقام معظم رهبری نگفته ام، ایشان فرمودند آمریکا باید به برجام بازگردد، اگر بخواهد مذاکره شود. بنده از خودم صحبت نمی کنم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم گفت: آنچه که من گفته ام و می گویم این است که در کشور برای جلوگیری از مقابله نظام جمهوری اسلامی با پولشویی منافع شدید وجود دارد، ما با خارجی ها کار نداریم، بحث مقابله نظام جمهوری اسلامی با پولشویی است . حضرت آقا فرمودند اگر مقابله با فساد اقدام شود، صدای خیلی ها درمی آید؛ این خیلی ها چه کسانی هستند؟ این را برای من و مردم کشور معین کنید، چه کسانی خطاب رهبری هستند؟
ظریف اظهار داشت: اگر می خواهید به صحبت بیگانه توجه کنید، ببینید از من نقل کرده است یا از حسین شریعتمداری. ببینید به چه کسی حمله کرده و از چه کسی نقل می کنند و برای حرف چه کسی جشن می گیرند. من گفتم در جمهوری اسلامی یک گروه های فشاری هستند که از پولشویی منافع دارند. آنها هزاران میلیارد تومان از پولشویی منفعت می برند که اگر نبود قوه قضائیه و دولت 60 صفحه برای پولشویی آیین نامه تصویب نمی کرد.
وی ادامه داد: اگر پولشویی در ایران نبود، گروه های فسادی وجود نداشت و سلطان سکه اعدام نمی شد، چرا صحبت هایی که در دفاع از جمهوری اسلامی زده می شود را بر علیه نظام تبدیل می کنید؟ چرا شریعتمداری چنین کاری کرد؟ چرا کیهان آن مقاله را نوشت؟ مقاله ای که اسباب دست روزنامه های غربی شد.
این عضو کابینه دولت روحانی با بیان اینکه در دنیا معروف به سینه چاک کردن برای دفاع از مردم و نظام است، بیان کرد: عنوانی که وزیر امور خارجه آمریکا برای بنده در نظر گرفته است را ببینید، البته بنده به آن افتخار می کنم. بنده برای دفاع از منافع نظام صحبت می کنم، اما آنها از صحبت های دلسوزانه من به خاطر منافع جناحی سوءاستفاده می کنند. با این حال پخش نوار علیه بنده و طرح چنین سوالاتی بنده را از دفاع از نظام جمهوری اسلامی باز نمی دارد.
ظریف در بخش دیگری از دفاع خود به موضوع برخورد با 1+5 اشاره کرد و گفت: در دوره گذشته ناگزیر به مذاکره با آمریکا بودیم، نه بخاطر علاقه و نه بخاطر اعتماد که اگر اعتماد داشتیم، 150 صفحه توافق نمی کردیم؛ یک خط می نوشتیم مانند همان که در کره شمالی نوشته شده است.
وزیر امور خارجه کشور تاکید کرد: اگر اعتماد داشتیم بند 36 برجام با این جمله شروع نمی شد که "اگر ایران معتقد باشد آمریکا و طرف های مقابل تعهدات خود را اجرا نکردند...".
وی افزود: اقداماتی که قبل از ورود ما به مسئولیت شکل گرفته بود باعث شده بود جمهوری اسلامی با 6 قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مواجه باشد و تنها در صورتی می توانستیم قطعنامه ها را لغو کنیم که 5 عضو دائم شورا موافق باشند. این 6 قطعنامه کاردستی دوستانی بود که برای لغو آن باید توافق 6عضو دائم را می گرفتیم؛ ما نمی خواستیم با آمریکا مذاکره کنیم. من بعد از سال ها زندگی در غرب عاشق و شیفته مذاکره با غربی ها نیستم.
این عضو کابینه دولت عنوان کرد: فشارها و سختی مذاکره برای بنده بود، از توهین و تحریم، اما نتیجه آن این شد که قطعنامه های شورای امنیت لغو شد. کاری که در شورای امنیت اتفاق افتاد در تاریخ ایران شورا بی نظیر بود، اما حالا می خواهید چنین قطعنامه هایی دوباره بازگردد تا باز گروهی برای لغو آنها مجبور به مذاکره با آمریکا باشند، این در حالی است که مقامات عالی نظام صلاح کشور را می دانند و می گویند تنها زمانی به پای میزه مذاکره برمی گردد که برجام را بپذیرد. آنها نمی گویند که برجام به تاریخ پیوسته است.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: همه ما در یک جبهه هستیم و در یک کشتی نشسته ایم، همه مردم ایران تحت آماج فشارها قرار دارند، برای آنها اصلاح طلب، اصولگرا، موافق و مخالف اهمیتی ندارد. مردم با حضور یکپارچه در پای صندوق های رأی نشان می دهند که به اراده آنها خللی وارد نمی شود و آنها هستند که ضامن پیروزی انقلاب اسلامی و ضامن شکست مخالفان هستند.
ارسال نظر