رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران:
شهردار وقت چرا اجازه ساخت و ساز دانشگاه در دل کوه را صادر کرد؟
رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا با اشاره به حوادث اخیر به ویژه حادثه دانشگاه علوم تحقیقات طی نطقی پرسید؟: رییس هیئت امنای دانشگاه آزادکجاست چرا واکنشی به این حادثه نداشته است و شهردار وقت چرا اجازه ساخت و ساز در دل کوه را صادر کرد؟
زهرا صدراعظم نوری در نطق پیش از دستور خود در یکصدو دهمین جلسه شورا که با محوریت حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد علوم تحقیقات بود گفت:وقتی کوه را برای احداث دانشگاه میتراشند، وقتی حریم منابع ملی از تیررس زمین خواران بی امان است! وقتی غیر قانونی مجوز ساخت و ساز صادر می شود و ایمن سازی راه ها برای متولیان آن با اما و اگرهای بیحاصل، انتخابی و شرطی می شود؛ چشمانمان اینگونه در حسرتی غمبار شاهد از دست رفتن جگرگوشههایمان می شود.
وی ادامه داد: هنوز یک هفته از حادثه دلخراش آتش سوزی و فوت 2 کودک در پیش دبستانی زاهدان نگذشته بود که خبر واژگونی اتوبوس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، در سینه کش پر پیچ و خم سیمون بولیوار، داغ جانسوزی بر دل پایتخت نشینان گذاشت.اکنون 4 روز در حالی از این فاجعه دلخراش می گذرد که هیچ پاسخی از نهادهای مسئول به گوش نمی رسد! تنها حکم برکناری، «زبانی» برای تاسف از تقصیر ها شده است و ازین غمباره تالم بار برای تاخت و تاز بر صحنه قدرت استفاده می کنند بی آنکه پی درد و چاره آن باشند.
نوری با طرح این پرسش که چگونه می شود که اراضی منابع ملی تصرف و در ارتفاع غیر مجاز مجوز ساخت دانشگاه صادر شود،اضافه کرد:چگونه آرام آرام وسعت دانشگاه در اراضی ملی مجاور گسترده تر می شود، بی آنکه تمهیدات لازم برای تامین دسترسی ایمن برای آن لحاظ شود. چگونه دانشگاه اجازه دارد از جادهای باریک و پرپیچ و خم، بدون وجود گاردریل و حفاظ برای دسترسی به دانشکده های خود استفاده کند و اتوبوس های فرسوده ای را که بیش از 8 سال است که از رده خارج شده اند به طور غیر قانونی بکار گیرد؟ چه گلچین نابی از قانون مداری! اما این بار ۱۰نفر از جوانان این سرزمین جان باختند و دهها نفر مصدوم شدند و خانواده ایران داغدار شد.
نوری اظهر کرد:وزارت علوم و تحقیقات باید پاسخگو باشد. چرا که به موجب قانون مکلف به صدور مجوز ایجاد یا توسعه هرگونه واحد آموزش عالی یا مؤسسه تحقیقاتی (اعم از دولتی یا غیردولتی) است. شورای عالی انقلاب فرهنگی باید پاسخگو باشد چرا که یکی از وظایف سه گانه آن تعیین ضوابط تأسیس مراکز علمی و آموزشی است. باید به این سوالات پاسخ داده شود که آیا در صدور مجوزها و ضوابط تاسیس مراکز علمی، استانداردهای ایمنی نیز لحاظ شده است؟ رئیس دانشگاه آزاد باید پاسخگو باشد. چگونه است که با وجود درآمدهای سرشاری که مستقیما از دانشجویان اخذ می شود، سهم آنان سرویس های فرسوده از رده خارجی می شود که در سراشیبی نا ایمنی که از چشم غیر ناظر آنان آشکارا پنهان مانده است، دچار چنین مصیبتی می شوند؟
او با بیان اینکه رییس هیئت امنای دانشگاه آزاد باید پاسخگو باشد،گفت: چرا که راجع به جزییترین مسائل واحدهای شهرستانی اظهار نظر میکند اما در این حادثه دلخراش،غایب بزرگ است.شهردار وقت باید پاسخگو باشد. مگر شهر حریم ندارد؟ درختان را قلع و قمع کردند، باغاتمان را به یغما بردند، از زمین خواری به کوه و سنگ رسیدند و باز هم مجوز ساخت و ساز صادر کردند. چطور می شود که قانون چون تر چوبی نحیف در دستان شما به هر طرف خم می شود؟ معاینه فنی باید پاسخگو باشد. می گویند گواهی معاینه فنی این اتوبوس یک هفته پیش از حادثه منقضی شده است. خیر اینچنین نیست بلکه صدور گواهی از سال 1391 برای این اتوبوس که به عنوان خودروی فرسوده و از رده خارج شده بود، از اساس اشتباه بوده است.
این چه گواهی معاینه فنی است که ستاد بر روی خودروهای از رده خارج صادر می کند؟! این چه فرآیند معیوبی است در صدور گواهی معاینه فنی خودهای فرسوده! مگر می شود برای خودروی از رده خارج گواهی سلامت فنی صارد کرد؟!
نماینده مردم تهران،ری و تجریش اضافه کرد:صدا و سیما باید پاسخگو باشد. این اهمال در پوشش اخبار این حادثه غمبار تنها به مثابه حمایت از پشت میز نشینانی است که این روزها از تریبون ها گریزانید.
چرا فریاد مادران از غم پرپر شدن کودکانشان در زاهدان و سیل اشک پدران در داغ جوانانشان در تهران در صدای شهر خاموش شد؟ مگر نه اینکه یکی از رسالت های صدا و سیما اطلاع رسانی، افزایش آگاهی جامعه و ایجاد شرایط مناسب برای نقد برنامههای دستگاههای اجرایی و ارزیابی عملکرد آنها می باشد؟ چرا با وجود هزاران هزار حوادث مختلف در گوشه و کنار کشور به دلیل عدم توجه و نبود برنامه در حوزه ایمنی، هنوز هم واژه «ایمنسازی» چون کالایی لوکس در جامعه نامانوس مانده است؟ تا جایی که موضوع «ایمنی و مدیریت بحران» همین اندازه برای مجلس نشینانمان مهم می شود که از انقضای قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور اکنون 4 سال می گذرد، در حالیکه هنوز در اولویت رسیدگی در مجلس قرار نگرفته است! حادثه می آید بر سرمان خراب می شود و می رود. برنامه ریزان هم از بلندای خرابه ها عبور می کنند و برای رفع خسارت تنها بودجه ریزی می کنند.
نوری در پایان تاکید کرد: در اینک که دادستان کل کشور جهت رسیدگی به این حادثه جانسوز ورود پیدا کرده است، تنها درخواست من به عنوان نمایندهای از دل مردم پایتخت، نه تنها دادخواهی از دانشجویان و عزیزان از دست رفته مان بلکه دادخواهی از کلیه شهروندان شهرم که جان و مالشان را در شهر به مدیریت و چشمان ناظر ما به امانت می سپارند، می باشد. باشد که در سایه رحمت پروردگار وجدان ها بیدار، دستان به گشودن گرهها و گامها در راه اعتلای ایمنی، سلامت و صیانت از شهر، شهروندان و حقوق مدنی آن ها پیشقدم باشند.
ارسال نظر