کرونا و بحران مالی شهرداری
اپیدمی کرونا در اواخر سال 98 تنها یک راه حل پیش پای جهان گذاشت، آن هم سیاست فاصله گذاری فیزیکی بود که اولین اقدام آن به شکل تعطیلی مراکز و ادارات رخ داد.
در پی تعطیلی های گسترده شهرها، شاهد کاهش چشمگیر در استفاده از حمل و نقل و همچنین گسترش رکود اقتصادی هستیم و حال تمامی مدیریت کلانشهرهای جهان از شهرهای شرق آسیا گرفته تا بزرگترین شهرهای غرب آمریکا برای تأمین هزینه های خویش با مشکل روبرو شده اند.
امروزه کاملا روشن است که بیشتر هزینه های مدیریت شهرها در جهان از دریافت عوارض مختلف، سرمایه گذاری بخش خصوصی، کمک های دولتی و حمل و نقل عمومی تأمین می شود. همه این انواع درآمدی با کرونا و قرنطینه خانگی مرتبط با آن، مستقیما مورد هدف قرار گرفته و شاهد کاهش شدید درآمدی هستیم. در بخش حمل و نقل با کاهش مسافر و درآمد زایی روبرو شدیم و در بحث دریافت عوارض به دلیل آنکه مدیریت شهری تهران خود را ملزم به درک شرایط مالی شهروندان میدانست تصمیم به بخشودگی دریافت عوارض شهری تا پایان اردیبهشت ماه گرفت. پس چگونه میتوان در این بحران و شرایط مالی، هزینه های خدمات رسانی مدیریت شهری را تأمین و حقوق کارکنان شهرداری ها را پرداخت کرد؟
سه شنبه گذشته در گفتگوی ویدیویی با معاونان برنامه ریزی کلان شهرهای کشور، ابعاد کاهش درآمد شهرها را مورد بحث قرار دادم. دو راهبرد اصلی کاهش هزینه ها و یافتن منابع جانشین از طریق جذب نقدینگی در دست بخش خصوصی است. ولی قبل از هر چیز معتقدم مدیریت شهری باید شفاف و مستقیم شرایطی که در آن قرار دارد را اول با کارکنان و مدیران خود و سپس با شهروندان درمیان بگذارد. نامه پیوست را به همین نیت نگاشته ام.
در نامه گفته ام که علیرغم محدودیتهای شدید مالی، پرداخت مزایای متعلقه به کارکنان در اولویت برنامههای مدیریت شهری است و به امید خدا حقوق فروردین ماه سالجاری پرداخت خواهد شد. در این میان عناوین «انتصاباتی» شامل مقامات، مدیران ارشد و میانی در سازمان شهرداری با درک شرایط اقتصادی حاضر، در فروردین ماه، صرفا 80 درصد از حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر خود را دریافت خواهند کرد. خرسندم از اینکه این اقدام سبب شد تا از نگرانی بسیاری از زحمتکشان مدیریت شهری تهران که خالصانه در حال خدمت به شهروندان هستند کاسته شود، زیرا که تمامی افراد در زندگی خویش تعهدمالی و هزینه ای دارند که همین تعهد است که سبب ساز انگیزه کار و تلاش برای بسیاری را موجب می گردد. بنابراین مدیریت شهری تهران نیز شرایط نیروی انسانی خود را کامل درک کرده و خود را ملزم به پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خویش در هر ماه کاری حتی در سخت ترین بحران ها میداند و این راه حلی است که در بسیاری از کلانشهرهای جهان نیز گرفته شده است.
حامدمظاهریان معاون برنامه ریزی و منابع انسانی شهرداری تهران
29 فروردین ماه 1399
ارسال نظر