به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 12، چهل و چهارمین جلسه کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با حضور محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی و زهرا نژادبهرام، عضو هیأت‌رئیسه شورای اسلامی شهر تهران به همراه کاوه حاج‌علی‌اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، عبدالرضا چراغعلی، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران، احمد کریمی، دبیرکل انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار، علی‌محمد سعادتی، شهردار منطقه 12 و مسؤولان شبکه‌های آب، برق، فاضلاب، اوقاف، میراث فرهنگی، آتش‌نشانی، همچنین اعضای هیأت امنای بازار تهران در خانه مرحوم حاج حسین ملک در محله بازار منطقه 12 تشکیل شد.

بر اساس این گزارش، در این جلسه که پس از بازدید میدانی از از محدوده 112 هکتاری بازار بزرگ تهران و محدوده پیرامونی آن با وسعتی برابر 500 هکتار تشکیل شد، سالاری با اشاره به محورهای اصلی کارگروه‌های ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران در حوزه ارتقای ایمنی بازار گفت: ارتقای ایمنی شبکه برق، شبکه اطفای حریق، شبکه فاضلاب و جمع‌آوری آب‌های سطحی، تجهیز ایستگاه 7 آتش‌نشانی، احداث ایستگاه جدید آتش‌نشانی در شرق بازار، بهره‌برداری از پلاک‌های اوقافی،‌ تعیین ضوابط تخریب و نوسازی و مرمت، ‌احداث کلانتری، ساماندهی موتورسیکلت و باراندازها و ساماندهی مشاغل و انبارهای ناایمن از جمله این محورهاست.

وی با یادآوری این مطلب که ما در کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر، موضوعاتی نظیر ایمنی بازار را با جدیت پیگیری می‌کنیم، افزود: این پیگیری‌ها در نهایت به تشکیل کمیته‌های متعدد از جمله کمیته خدمات و زیرساخت ذیل ستاد بازآفرینی پایدار شهری تهران منجر شد. 

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این نکته که بازار بزرگ تهران، مرکز بازرگانی، خرید و فروش و توزیع کالا در مقیاس ملی و منطقه‌ای است، بر ضرورت توجه به حوزه ایمنی در بازار تأکید کرد و ادامه داد: از‌آنجا‌که ترکیب اعضای این کمیته‌ها، فرابخشی و متشکل از همه سازمان‌ها و نهادهای ذی‌مدخل است، ظرفیت خوبی برای پیگیری معضلاتی همچون ایمنی بازار تهران در آنها ایجاد شده است.

سعادتی نیز با تأکید بر توجه ویژه مدیریت شهری به موضوع ایمنی بازار تصریح کرد: بر اساس گزارش‌ها، روزانه یک تا دو میلیون نفر در این محدوده تردد دارند و این موضوع موجب شده، ظرفیت درخور توجهی از شهرداری تهران و شهرداری منطقه صرف ارائه خدمات، به‌ویژه خدمات نگهداشت در شب به این مجموعه شود.

وی برخی مسائل مهم در این محدوده را فرسودگی بافت، وجود بناهای تاریخی، نفوذناپذیری معابر و نابه‌سامانی‌‌های مربوط به انتقال شبکه‌های برق، آب، گاز و... خواند و گفت: این مسائل، موضوع ایمنی بازار تهران را به دغدغه‌ای عمومی و امنیتی تبدیل کرده که امیدواریم با برگزاری چنین جلساتی و پیگیری و رفع مسائل موجود، شاهد بهبود وضعیت فعلی بازار تهران و رفع نگرانی‌ها در این حوزه باشیم.

سپس نژادبهرام، آثار تاریخی بازار را همچون نگینی بر انگشتری قلب اقتصادی کشور خواند و با اشاره به بازدید میدانی انجام‌شده اظهار داشت: از جمله مسائلی که در این بازدید، بررسی شد، فضاهای بی‌دفاع بازار و بهسازی‌های صورت‌گرفته توسط کاسبان با تسهیلگری دفتر توسعه محلی، همچنین کابل‌های برق اصلاح‌شده توسط اداره برق بود که تذکرات و پیشنهادات لازم در مورد آنها به مسؤولان امر داده شد.

گفتنی است از مهم‌ترین تصمیمات این جلسه، تجمیع و غربالگری مشکلات و چالش‌ها و ارائه راهکار برای رفع آنها بود که مقرر شد در جلسات آتی با حضور نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای مربوطه، موارد احصاشده به طور مورد‌به‌مورد پیگیری شود و در صورت ضرورت، استانداری تهران همچون گذشته از ظرفیت مصوبات شورای تأمین برای تحقق موضوعات بهره‌گیری کند.