آثار خسارت خروج آمریکا از برجام به ۳ خودروساز اروپایی فعال در ایران
شرکتهای خودرویی پژو، رنو و دایملر آلمان بیشترین خسارت را از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمها علیه ایران خواهند دید.

مجله فوربس از قول تحلیگران اعلام کرد: شرکت خودروسازی پژو ، رنو و دایملر آلمان که حضور در ایران را از زمان توافق هستهای در ۲۰۱۵ محکمتر کردهاند، بیشترین آسیب را از تحریمهای آمریکا علیه ایران خواهند دید.
ممنوعیتهای تجاری آمریکا تأثیر مستقیم بر شرکتهای اروپایی ندارد اما تأثیرهای ثانویه که میتواند داشته باشد، شرکتها را تحتتأثیر جدی قرار داده است. اگر این شرکتها بخواهند خودرو یا قطعات به آمریکا بفروشند، با سیاستهای تجاری آمریکا برخورد خواهند کرد.
درحال حاضر رنو خودرویی در آمریکا نمیفروشد، درحالیکه شرکت نیسان ژاپن فروش تجاری در این کشور دارد. پژو در سال ۱۹۹۱ پای خود را از آمریکا بیرون کشید اما اخیراً اعلام کرده قصد دارد تجارت را با این کشور ادامه دهد.مرسدس نیز نهتنها بسیاری از خودروها را در آمریکا میفروشد بلکه در این کشور کارخانه هم دارد.
بر اساس تحقیقات BMI ، ابهامات زیادی درباره این ممنوعیتهای تجاری وجود دارد. شرکتهای خودرویی جزو آن دسته از شرکتهایی بودند که از توافق هستهای بیشترین سود را میبردند چرا که دروازه ایران برای سرمایهگذاری خودروهایی مانند پژو و رنو باز شد و سهم آنها را نسبت به قبل از توافق بسیار افزایش داد.
مهمترین اثر فوری عقبنشینی ترامپ از برجام میتواند کاهش سرمایهگذاریهای شرکت خودرویی و فروش قطعات آنها باشد به ویژه برای شرکتهای اروپایی که در ایران فعالیت میکنند، تأثیر بیشتری خواهد داشت. چرا که آنها با تحریمهای ثانویه آمریکا که شرکتهای آنها را هدف قرار گرفته، مواجه خواهند شد. فرصت دوره آمادهسازی ۱۲۰ روزه قبل از تحریمهای جدید آمریکا وجود خواهد داشت که شرکتهای خودرویی میتوانند در این مدت با شرایط تطبیق یابند.
جفری محقق سرمایهگذاری اعلام کرد: تأثیر مالی بر پژو و رنو که حدود ۱.۶ میلیون خودرو ایرانیها را در سال یعنی ۴۰ درصد نیاز آنها را تأمین میکنند، رقم بزرگی است. همچنین اورکور محقق دیگری در حوزه سرمایهگذاری اعلام کرد: اگر اروپا مدیریتی برای ماندن در برجام نداشته باشد، کارخانههای فرانسه متضرر خواهد شد.
پژو پیشتر اعلام کرده، امیدوار است اتحادیه اروپا موضع مشترکی در برابر ایران داشته باشند.عقبنشینی ترامپ از توافق هستهای با ایران میتواند تهدیدی برای سرمایههای پژو و رنو باشد مگر اینکه اتحادیه اروپا بخواهد برای ماندن در برجام پافشاری کند. عدم حضور خودروسازان فرانسوی در بازار آمریکا باعث میشود آنها آسیبپذیری کمتری در برابر جریمههای تحریمهای آمریکا داشته باشند.در حال حاضر خودروسازی دایملر در ایران فعال است و در دو بخش مونتاژ کامیون و مونتاژ خودروهای مرسدس فعالیت میکند.
BMI اعلام کرد: به مذاکره درباره ایران ادامه خواهند داد اینکه چگونه این قراردادها را ادامه دهند یا قرارداد دیگری را جایگزین کنند، این یک پیام مثبتی برای خودروسازان است.
ارسال نظر