با تکمیل همه فازها محقق خواهد شد؛
فرودگاه استانبول، بزرگترین و مجهزترین فرودگاه جهان
فرودگاه استانبول (Istanbul Airport) پس از فرودگاه آتاترک و فرودگاه صبیحه گوکچن سومین فرودگاه بینالمللی در استانبول است که با معماری و طراحی بینقص خود به عنوان یک سازه بینظیر در دنیا به شمار میآید و در ۲۹ اکتبر ۲۰۱۸ در روز سالگرد 95 سالگی اعلام رسمی جمهوری ترکیه توسط اردوغان افتتاح شد.
سقف مرکزی این فرودگاه با الگوبرداری از معماری دوره عثمانی ساخته شده است و با داشتن ۱ میلیون و ۳۰۰ مترمربع مساحت، بزرگترین ترمینال فرودگاهی زیرسقف جهان محسوب میشود. این فرودگاه دارای مساحتی بالغ بر 76 میلیون و 500 هزار متر مربع است که برای ساخت آن مبلغ 12 میلیارد دلار اعتبار در نظر گرفته شده است. چند فاز از فازهای مختلف فرودگاه همچنان در دست ساخت هستند که پیشبینی شده تا سال 2028 کار ساخت تمامی آنها به طور کامل به اتمام برسد.
فرودگاه جدید استانبول برای طراحی برج کنترل ترافیک هوایی که نماد گل لاله است و قرنهاست در تمدن ترکیه به عنوان نماد فرهنگی – اسلامی کشور شناخته میشود وساختمان فنی خود نخستین جایزه خود را در مسابقه سال 2015 معماری جهانی شیکاگو که توسط موزه معماری و طراحی شیکاگو با همکاری مرکز اروپایی معماری، هنر، طراحی و مطالعات شهری برگزار گردید، دریافت نمود همچنین این فرودگاه به دلیل اینکه مرکز دادههایش با افزونگی زیرساخت الکتریکی 2N و سیستم خنک کننده آن با دیپ کول N+1 طراحی شده، از سوی مرکز «Uptime Institute» گواهی نامه «Design» دریافت کرده است.
پس از برج مراقبت، طراحان ساختمان ترمینال فرودگاه استانبول نیز شایسته دریافت جایزهای جهانی شدند. ترمینال فرودگاه که با همکاری شرکت های اسکات براونرینگ انگلیس، گریمشاو، نردیک و هپتیک طراحی شده است، جایزه برترین پروژه «جشنواره معماری جهان» (WAF) در بخش «پروژه-زیرساختار» آینده را دریافت کرد.
اولین فاز فرودگاه جدید استانبول دو بانده بوده و ظرفیت جابهجایی سالانه 90 میلیون مسافر را دارد که پس از پایان تمامى مراحل، داراى ٦ باند خواهد بود، در نتیجه ظرفیت جابهجایی تا سقف 200 میلیون مسافر افزایش خواهد یافت و همین امر موجب شده تا این فرودگاه، به یکی از بزرگترین فرودگاههای جهان تبدیل شود. با بکارگیری کامل این فرودگاه، ترکیه به یکی از مسیرهای مهم ترانزیت جهان و نقطه اتصال 60 کشور از شرق به غرب و شمال به جنوب با حجم اقتصادی 60 تریلیون دلار تبدیل خواهد شد.
تمام بخشهای این فرودگاه بینظیربا استفاده از بهروزترین فناوریهای دنیا ساخته شدهاند که از بالاترین سطوح امنیتی و جدیدترین فناوری ها برخوردار است و برای اولین بار در این فرودگاه از سامانه رادار زمینی استفاده شده است. همچنین تمام گیتهای فرودگاه به دستگاههای تشخیص چهره مجهز شدهاند تا امنیت فرودگاه را تأمین کنند. درمجموع 9 هزار دوربین هوشمند و 8 دوربین حسگر حرکت در پایانههای مسافربری و پارکینگ که با ظرفیت 18 هزار اتومبیل، بزرگترین در نوع خود در اروپا خواهد بود، نصب شده است.
ترمینال این فرودگاه که 1 میلیون و 400 هزار متر مربع مساحت دارد دارای 7 ورودی است، که شامل گیت هاى ١،٢ ویژه ی مسافران پروازهاى داخلی ترکیه، گیت ٥ مسافران بیزینس، اعضاى گلد استار الاینس، مسافران داراى کارت corporate club اعضاى مسافران کثیر السفر دارای کارتهاى Elit و Elit Plus می باشد و سایر گیت ها مخصوص مسافران اکونومى است. در این ترمینال بیش از 500 کانتر صدور کارت پرواز، 228 گیت کنترل گذرنامه، 143 پل تلسکوپی برای پیاده و سوار شدن مسافران و بیش از 600 آسانسور و پله برقی و 20 هزار صندلی تعبیه شده است همچنین در قسمت ترانزیت ترمینال ٥ نقطه جهت بازی و سرگرمى کودکان درنظرگرفته شده است.
زیرساختهای مربوط به سامانههای هوشمند تشخیص پلاک خودرو و تشخیص چهره یکی دیگر از امکانات پیشرفته فرودگاه استانبول است.
سرویس CIP فرودگاه استانبول در ساختمانی مجزا از ساختمان ترمینال اصلی قرار ندارد و کلیه ی سرویس ها در ساختمان ترمینال اصلی به مسافر ارائه می گردد. در پروازهای ورودی به استانبول خدمات CIP شامل سالن اختصاصی نیست و صرفن همراهی مهماندار و باربر در تمامی مراحل ورود و استفاده از گیت های اختصاصی جهت عبور سریع (فست ترک) را شامل می شود. در پروازهای خروجی از فرودگاه استانبول علاوه بر بازرسی و گذرنامه اختصاصی و همچنین حمل بار در سالن ترانزیت مسافر می تواند از لانج اختصاصی CIP با امکانات ویژه استفاده کند.
مسافر با رزرو این سرویس از یک پکیج کامل خدمات Fast Track شامل مسیر و بازرسی اختصاصی در ورود و خروج مجزا از مسیر سایر مسافرین، همراهی مهماندار در کلیه مراحل اخذ کارت پرواز و تحویل بار، گیت اختصاصی گذرنامه و Check-in ، سرویس حمل بار و چمدان توسط باربر، لانج اختصاصی استراحت و پذیرایی با فضایی شیک و مدرن، بوفه سلف سرویس، دسترسی به تلویزیون، اینترنت، PlayStation، روزنامه و ... در فرودگاه استانبول برخوردار خواهد شد.
ترکیش ایرلاینز، شرکت هواپیمایی ملی کشور ترکیه نیز در حال حاضر ٣ لانج اختصاصی فعال برای پذیرایی از مسافران خود در این فرودگاه در اختیار دارد. لانج مسافران Business Class ، لانجMiles & Smiles در قسمت ترانزیت پروازهاى خارجى و لانج Domestic در قسمت پروازهاى داخلى و همچنین لانج هاى Exclusive Lounge جهت مسافران ترانزیت و Arrival Lounge جهت مسافران ورودى در دست احداث مى باشند.
این شرکت با سرمایه گذاری های کلان روی تجهیز و بالا بردن کیفیت پروازهای خود توانسته جایگاه خوبی در بین شرکت های هواپیمایی بین المللی پیدا کند بطوریکه امروزه یکی از بهترین خطوط هواپیمایی دنیا به شمار می آید. مجلات و نشریات مختلف که به بررسی جنبه های مختلف خطوط هواپیمایی می پردازند بارها ترکیش ایرلاینز را تحسین کرده اند و آن را در زمره بهترین شرکت های هواپیمایی رده بندی کرده اند.
ترکیش ایرلاینز به دلیل کیفیت بالای خدمات ارائه شده، امنیت پرواز، استفاده از هواپیماهای مدرن و مجهز و سرو غذاهای خوشمزه ای که توسط شرکت دو اند کو (Do&Co) تهیه می شود، بشدت مورد اقبال و پسند مسافران قرارگرفته است.
شرکت دو اند کو (Do & Co) که یک شرکت خدماتی در خصوص پذیرایی و رستوران است و در زمینه پذیرایی در هواپیماها، قطارها، هتلها و جشنها و مراسم بینالمللی فعالیت دارد به نوعی شریک تجاری شرکت ترکیش ایرلاینز است و شرکت ترکیه ای مالک 50 درصد از سهام این شرکت در ترکیه می باشد.
پیش از حضور شرکت دواند کو در ترکیه و طبق نظرسنجی هایی که صورت گرفته بود، کمتراز 40 درصد از مشتریان از غذاهای سرو شده در پروازهای ترکیش ایرلاینز رضایت کامل داشتند اما پس از حضور دواندکو، میزان این رضایتمندی به حدود بیش از 90 درصد افزایش یافت.
این شرکت به منظور ارائه خدمات هرچه بهتر، از تازه ترین مواد اولیه که بصورت روزانه از بازارها خریداری می شوند در تهیه و پخت غذا استفاده می کند و برای آنکه محصول نهایی با بهترین کیفیت و طراحی بدست مشتریان برسد، مهمانداران موظفند در دوره هایی کت توسط شرکت دواندکو جهت پذیرایی از مسافران و سرو غذا برگزار می شود شرکت کنند و آموزش های لازم را فراگیرند.
در برخی پروازهای این خط هواپیمایی، در مسیرهای طولانی برای تهیه غذای گرم جهت مسافران سرآشپزهایی در هواپیما حضور دارند که نسبت به سلیقه ی مسافر اقدام به پخت غذا می نمایند که تهیه و طبخ غذا در هواپیما و در حین پرواز باعث می شود غذا به تازه ترین شکل به مسافران ارائه شود.
در پایان؛ از آنجا که در شرکت ترکیش ایرلاینز تمامی غذاها به شیوه اسلامی و مطابق با موازین شرعی و حلال تهیه شده اند، بنابراین مسافران مسلمان نیازی به سفارش غذای ویژه ندارند اما سایر مذاهب مثل هندوها و همینطور افرادی که به دلیل رژیم غذایی، دیابت و … نیازمندی های غذایی خاصی دارند می توانند این امر را به ترکیش ایرلاین اطلاع دهند.
توجه به این نکته نیز دارای اهمیت است از آنجاییکه در ارتفاع، قدرت چشایی انسان بطور چشمگیری کاهش می یابد برای اینکه مسافران از طعم غذاها لذت بیشتری ببرند مدیران این شرکت تصمیم گرفتند بجای بکارگیری سیستم مکانیزه برای پخت غذاها از آشپزهای خبره که بصورت دستی و سنتی اقدام به طبخ می پردازند، استفاده نمایند.
ارسال نظر