مراحل ثبت شرکت و اخذ رتبه پیمانکار و مشاور
کسبوکارهای کوچک و بزرگ برای آنکه به کار خود رسمیت بخشند دست به تأسیس شرکت میزنند. این کار مزایای مختلفی برای آنها دارد و سبب میشود که بتوانند بهصورت رسمی اهداف خود را دنبال کنند.
شرکت یک شخصیت حقوقی است که جدای از اعضای خود دارای حقوق، وظایف، اختیارات و حتی اموال است. آنها میتوانند وام دریافت کنند، نیرو استخدام کنند و با اشخاص حقیقی یا حقوقی وارد معامله شوند. برای آنکه این شخصیت حقوقی بهعنوان یک نهاد قانونی رسمیت پیدا کند باید در اداره ثبت شرکتها ثبت شود. ثبت شرکت مهمترین اقدامی است که اعضا باید همان ابتدای کار انجام دهند. این کار مراحل مختلفی دارد و از پیچیدگیهای خاص خود برخوردار است. پس از انجام این کار و موفقیت در ثبت، نوبت به اخذ رتبه پیمانکار و مشاور میرسد که اهمیت زیادی دارند. رتبهبندی شرکت و پیمانکار، نشاندهندهی سطح شرکت و کیفیت پروژههایی است که انجام میدهند. برای کسب اطلاعات دقیقتر درمورد موارد ذکر شده لطفا با ما همراه باشید.
ثبت کردن شرکت چیست؟
همانطور که گفتیم فعالان مختلف در حوزههای تجاری و غیر تجاری برای رسمیت بخشیدن به کار خود و گسترش آن دست به تأسیس شرکت میزنند. پس از تأسیس، این نهاد قانونی باید بهصورت رسمی ثبت شود. این کار سبب میشود که کار بهصورت رسمی و قانونی پیش برود و تمام فعالیتها تحت نظارت و حمایت قانون انجام شود. ایجاد و ثبت شرکت بهترین راه برای گسترش کسبوکارها و انجام فعالیتهای سودآور است. ثبت کردن قواعد و قوانین خاص خود را دارد؛ از آنجا که شرکتها انواع مختلفی دارند مدارک و شرایط موردنیاز برای ثبت آنها نیز متفاوت است؛ از تعداد اعضا گرفته تا میزان سرمایهی اولیه برای هر نهاد متغیر است. از نکات مهم و قابلذکر این است که با این کار مسئولیت کارها، تصمیمات، گردش مالی و... بر عهده تمام اعضاء بوده و صرفاً یک نفر درگیر نیست. این مسئله تمام شرکا را در هرگونه اقدام و تصمیمی دخیل میکند و در نهایت این خود شرکت است که بهعنوان یک شخصیت حقوقی باید پاسخگو باشد. بهطور کلی میتوان گفت که عمل ثبت برای این نهاد قانونی یک نوع قرارداد تجاری است که میان همهی اعضای حقیقی و حقوقی منعقد میگردد. این قرارداد آنها را موظف میکند در چارچوب قانون فعالیت کنند و درعینحال از حمایتها و امتیازات قانونی بهرهمند شوند.
مراحل ثبت شرکت
برای انجام این کار باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید که پیچیدگی آنها ممکن است شما را دچار سردرگمی کند. ابتدا باید نوع شرکت و نوع فعالیت خود را مشخص کنید. مطابق اهدافی که دارید، تعداد اعضا، میزان سرمایهی اولیه و عواملی ازاین دست، نوع شرکت شما تغییر خواهد کرد. ممکن است مراحل ثبت، برای انواع مختلف این نهاد حقوقی، در برخی جزئیات متفاوت باشد؛ اما شرایط کلی یکسان است. پیش از پرداختن به این مراحل بهتر است بدانید که بهترین راه موفقیت در این مسیر ،کمک گرفتن از افراد با تجربه و خبره همچون کارشناسان شرکت الی ثبت است. این کارشناسان با اشراف کامل به قوانین، مدارک موردنیاز و مراحل ثبت به شما کمک میکنند در کمترین زمان ممکن به هدف خود برسید. مراحل مختلف ثبت عبارتاند از:
- تعیین نوع فعالیت
- تعیین نام شرکت
- انتخاب اعضا و تعیین سمتها
- پشت سر گذاشتن مراحل ثبت شرکت
- تهیهی مدارک لازم
- ارسال مدارک مربوطه به اداره ثبت
- استعلام از وضعیت ثبت
- پرداخت هزینههای تعیین شده
- اخذ آگهی تأسیس
پس از پشت سر گذاشتن مراحل ذکر شده و تهیهی مدارک مورد نیازی همچون اساسنامه و... ادارهی ثبت شرکتها مدارک را بررسی کرده و در سایت مربوطه نتیجه را اعلام میکند. در نهایت شما با مراجعه به این واحد، آگهی تأسیس را دریافت کرده و کار خود را بهصورت رسمی آغاز میکنید.
اخذ رتبه پیمانکار چیست؟
پیمانکاران در شرکتهای پیمانکاری نقش مهمی ایفا میکنند. آنها مسئولیت انجام انواع پروژهها را برعهده دارند. پیمانکار میتواند یک شخص حقیقی و یا یک شخص حقوقی باشد. پس از ثبت شرکت اولین و مهمترین کاری که یک شرکت پیمانکاری باید انجام دهد، اخذ رتبه پیمانکار است. این کار، گرید و مرتبهی این شخص را مشخص میکند و درواقع اعتباری است که او در طی فعالیت خود بهدست آورده است. این رتبهبندی که از یک تا پنج است معیاری است که کیفیت و سطح پروژهها را نشان میدهد. ارزش و اعتبار رتبهها از سطح یک به سطح پنج میرسد. در رتبهی یک، پیمانکارانی قرار دارند که از تجربه و توان بالایی برخوردار هستند و دانش و مهارت آنها بالا است. به همان نسبت رتبهی پنج، کمترین و پایینترین رتبه است که به اشخاص و شرکتهای تازهکار و کمتجربه با توان مالی و فنی پایین تعلق میگیرد. اخذ رتبه برای برخی از اشخاص و شرکتها ضروری است. آنها که ثبت شرکت انجام داده و قصد دارند قسمتی از بودجهی خود را از دولت تأمین کنند و یا قصد دارند برای انجام پروژههای داخل و خارج از کشور از تسهیلات و حمایتهای دولتی بهره ببرند. نکتهی مهم در این رابطه این است که تنها شخصی میتواند نسبت به دریافت رتبهی پیمانکاری اقدام کند که شرکتی ثبت کرده باشد و یا جزء اعضای هیئت مدیرهی یک شرکت ثبت شدهی رسمی و قانونی باشند.
اخذ رتبه مشاور چیست؟
در میان انواع مختلف شرکتهایی که وجود دارد، برخی از شرکتها بهمنظور مشاوره دادن ایجاد و ثبت میشوند. این شرکتهای مشاوره وظیفه دارند خدمات دقیق و کارشناسی به مشتریان خود ارائه دهند. ثبت شرکت مشاوره برای خدمات مختلفی انجام میشود؛ ازجمله مهمترین خدمات آنها این است که مشکلات فنی و حرفهای را تشخیص داده و در اختیار مشتری قرار دهند. این واحدهای حقوقی ملزم به اخذ رتبه مشاور هستند. رتبهی آنها مدرکی است که ثابت میکند مشاور صلاحیت لازم برای این کار را دارد. رتبهبندی مشاور از یک تا سه متغیر است که رتبهی یک بالاترین و رتبهی سه پایینترین سطح است. عوامل و پارامترهای مختلفی وجود دارد که در تعیین رتبه مؤثر هستند. اولین و مهمترین عامل، نیروی فنی و مهندسی شرکت است که نشانگر سطح دانش آنها است. علاوه بر این، امکانات نرمافزاری و فنی آنها نیز مورد بررسی قرار گرفته و تأثیرگذار است. در ادامه عوامل تأثیرگذار برای اخذ هر رتبه پس از ثبت شرکت را بیان خواهیم کرد:
رتبهی 3
- نیروی انسانی دارای تخصص (در هر تخصص 3 کارشناس دارای سابقه).
- ساختار مدیریتی
- امکانات و خدمات پشتیبانی
رتبهی 2 و 1
- نیروی انسانی دارای تخصص(مطابق آیین نامه).
- تجربه و سابقه کاری شرکت
- ساختار مدیریتی
- امکانات و خدمات پشتیبانی
توجه داشته باشید که شرکتهایی که به دنبال دریافت رتبهی یک هستند، باید علاوه بر این موارد، حداقل یک پروژه موفق و شاخص، در زمینهی طراحی پایه یا تفصیلی داشته باشند.
مراحل اخذ رتبه پیمانکار
برای آنکه شرکتهای پیمانکاری بتوانند رتبهی موردنظر خود را ثبت کنند، باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارند. ابتدا مدارک لازم را تهیه میکنند. این مدارک باید بهصورت دقیق سابقهی تحصیلی، فعالیت و همچنین سابقهی مالی شرکت را نشان دهند. هرچه نیروهای شرکت به ویژه هیئت مدیره، متخصصتر، با سوادتر و مجربتر باشند، امتیاز کسب شده بالاتر خواهد بود. بهطور کلی این مدارک پس از ثبت شرکت عبارتاند از:
- مدرک مدیر عامل که باید حداقل لیسانس باشد.
- بیمه تمامی کارکنان
- تجهیز کارگاه
- رعایت مقررات فنی و بهداشتی محیط
- عدم وجود ممنوعیتهای قانونی
- عدم وجود سوءسابقه در فعالیت شرکت
- نبود ممنوعیت مشخص شده در بند 24
- داشتن مدرک لیسانس حداقل دو سوم از هیئت مدیره
مدارک لازم باید در سامانه ساجات درج شده و در صورت نیاز، بهصورت فیزیکی ارسال شوند. گاه نیز ممکن است حضور مدیر عامل و حتی هیئت مدیره نیاز باشد.
مراحل اخذ رتبه مشاور
برای آنکه بتوانید رتبهی مشاور دریافت کنید، نیاز به شرایط لازم مطابق با آیین و مقررات دارید. ابتدا باید شرایط لازم را داشته باشید و مدارک موردنیاز را تهیه کنید. شرایطی همچون:
- تعداد نیروی کار
- سوابق فعالیت نیروی کار
- بررسی لیست بیمه و لیست حقوقی شرکت
- بررسی سوابق و میزان تحصیلات هیئت مدیره
- بررسی اظهارنامه مالیاتی و توان مالی
- بررسی مبلغ پروژههای انجام شده
- بررسی امکانات فنی و همچنین نرمافزاری
- بررسی کارگاهها و توان مهندسین
پس از ثبت شرکت و اقدام برای اخذ رتبه، بررسیهای لازم انجام میشود و مدارک موردنیاز باید تهیه و در سایت مربوطه درج شوند. در صورت نیاز، مدیر یا هیئت مدیره باید حضور پیدا کنند. توصیه میشود برای موفقیت در این مراحل حتما از افراد خبره و مجرب در این زمینه همچون کارشناسان شرکت الی ثبت کمک بگیرید.
طی کردن مراحل مختلف برای ثبت شرکت و دریافت رتبهی پیمانکار و مشاور
صاحبان کسبوکار و تجارت برای آنکه به فعالیت خود رسمیت بخشند و کار خود را توسعه دهند، اقدام به تأسیس شرکت میکنند. تأسیس یک نهاد قانونی که مزایای مختلفی برای آنها به همراه خواهد داشت. تأسیس این نهاد، نیازمند این است که بهصورت رسمی ثبت شود. ثبت آن مستلزم طی کردن مراحل مختلف و فراهم کردن مدارک لازم است. پس از ثبت شرکت، اشخاص میتوانند برای اخذ رتبهی پیمانکار و مشاور اقدام کنند. این رتبه نشانگر گرید و مرتبهی آنها بوده و سطح شرکت را نشان میدهد. برای این کار نیز تمام سوابق، توان فنی، توان مالی، نیروی کار و... شرکتها مورد بررسی قرار میگیرد و پس از آن رتبهی آنها ثبت میشود.
منبع : الی ثبت
ارسال نظر